Güvercinler her ne kadar sevimli kuşlar olsa da ortalığı dağıtma ve kirletme konusunda sıkıntı yaratırlar. Özellikle balkon gibi dışarıya açık bölgelerde kuş pisliğinin bulunması hoş olmayan bir görüntüye yol açar. Aynı zamanda bu kuşlar balkonda depolanan eşyaları dağıtıp gereksiz iş çıkarabilir. Tüm bunları engellemek adına güvercinlerin balkona gelmemesi sağlanmalıdır. Güvercinlere herhangi bir zarar vermeden onları balkondan uzak tutmak için şu yöntemleri uygulayabilirsiniz:

·         Güvercinlerin balkona gelmesinin en büyük nedeni ihtiyaçlarını karşılamaktır. Balkonda yer alan su, yiyecek ve barınak kuşları kendine çeker. Bu nedenle balkonda çöp, yemek artığı, çiçek, bitki ve su birikintisi tutmamak gerekir. Aynı zamanda yuva yapmak için kullanabilecekleri eşyaların da kaldırılması önemlidir. Balkondaki gereksiz eşyalar kaldırılırsa güvercinler uzaklaştırılmış olur.

·         Güvercinler ihtiyaçları dışında da balkona uğruyorsa kuş kovucu ürünlere başvurmak gerekir. Bu ürünler kuşlara zarar vermeden yaşam alanlarından uzaklaşmaları için özel bir tasarıma sahiptir. Bu ürün sayesinde balkondaki güvercin dışkısı ve tüyü gibi kalıntılar tarihe karışacak.

·         Duvar üzerine konan güvercinleri uzak tutmak adına kuş kovucu diken kullanılmalıdır. Duvara takılan bu ürün güvercinlerin konmasını engelleyen bir bariyer görevi görür. Bu dikenlerin çeşitli büyüklükte modelleri vardır. Balkonun ve duvarın yapısına göre uygun büyüklüğe sahip olan seçilmelidir.

·         Yapışkan bir yapıya sahip olan kuş kovucu jel, güvercinleri uzak tutmada etkili bir çözüm sunar. Güvercinler ayaklarında meydana gelen yapışkan histen hoşlanmaz. Bu nedenle konmak için başka bir bölgeye gider. Böylelikle balkon güvercinlerden arındırılmış olur.

·         Balkona kuşları uzak tutmak için özel olarak tasarlanan ses cihazları yerleştirilebilir. Bu cihazın yaydığı ultrasonik ses dalgaları güvercinlere rahatsızlık verir. Söz konusu ultrasonik sesleri hareket sensörüne bağlı olarak çıkarır. Menzile bir güvercin girdiği zaman devreye girer. Sesin insanlar üzerinde olumsuz bir etkisi yoktur.

·         Yansıtıcı bant gibi görsel caydırıcılar kullanmak kuşların balkona gelmesine engel olur. Bandın yanıp sönme özelliği kuşların rahatsız olmasını sağlar.

Güvercinin Balkona Yuva Yapması Nasıl Engellenir?

Yumurtlama dönemindeki güvercinler güvenli gördükleri bölgelere yuva yapar. Balkonda yuva yapmaya uygun eşyalar varsa bu ihtimal artar. Buna engel olmak için kullanılacak en önemli yöntem rüzgâr gülüdür. Rüzgâr gülünü gören güvercinler tehdit algıladığını düşünüp yuva yapmaktan vazgeçer. Aynı şekilde kuş maketi asılan balkonlara güvercinlerin nadiren geldiği görülür.

Çatıya Güvercin Gelmemesi İçin Ne Yapılır?

Çatıların güvercin istilasına uğraması günlük hayatta çeşitli sorunlara yol açabilir. Bunun önüne geçmek adına ışıklı ve sesli kovucu cihazlar bir hayli işlevseldir. Bunun yanı sıra çatının üst kısmına tel çekmek güvercinlerin konamamasını sağlar. Tellerin tehlikeli olduğunu anlayan güvercinler çatıya uğramaz.

Balkona Kumru Gelmemesi İçin Ne Yapılır?

Kumrular dadandıkları balkonda büyük bir karmaşaya neden olur. Eğer bir balkonu mesken edinirse zamanla evin içine girip dağınıklığa yol açabilir. Bu nedenle kumrunun balkon dışında tutulması önemlidir. Kumruyu balkondan uzak tutacak en etkili yöntem doğal kokulardır. Balkona fesleğen ve nane yerleştirmek kumruların gelmesini engeller.

Balkona Karga Gelmemesi İçin Ne Yapılır?

Kargalar balkonda dağınıklık oluşturmanın yanı sıra gürültüsü ile ev ahalisini rahatsız edebilir. Kargaların en sevmediği şey siyah poşetler ve koyu camlardır. Balkona asılan siyah bir poşet karganın uzak durmasını sağlar.

Muhabir: Haber Merkezi