21 Şubat 1950 tarihinde büyük kaya parçalarının kopması sonucu Derecik Vadi tabanının tıkanması neticesinde meydana gelen Sera Gölü, son yıllarda çamurlu ve kötü görüntüsü ile tedirginlik oluşturuyor. Trabzon'da çok sayıda yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği önemli turizm alanı olan göl bir türlü eski berraklığına, yeşilliğine ve güzelliğine kavuşamıyor..

2019 yılında DSİ tarafından yapılan kapsamlı çalışmada 37 bin 500 metrekarelik bir alanda 180 bin metreküp malzemenin çıkartıldığı Sera Gölü, aradan geçen 4 yılın ardından tekrar yoğun teresubat ile dolmaya başladı. Turizm potansiyelinin arttırılması ve suyun temiz kalması için son yıllarda milyonluk yatırımların da yeterli olmadığı göl artık doğal güzelliğiyle değil de kirliliğiyle anılmaya başladı. Trabzon’un Uzungöl’den sonra önemli turizm destinasyonlarından ve özellikle Arap turistlerin uğrak yerlerinden biri olan Sera Gölü’nde tabanının balçıktan korunması için yapılan bentler de çare olmazken, çamur deryasına dönen göl dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl gibi giderek sığ bir göl haline gelmeye başladı.

"PIRIL PIRIL BEKLERKEN ÇAMUR VAZİYET SÜPRİZ OLDU!"

Gölün eski halinin güzel olduğunu belirten Oğuz Kaan Sağlam, “Sık sık buraya geliyorum. Göl daha önceden yeşildi. Şuan önceki halinden eser yok. Eski hali çok güzeldi. Şu durumda pek iç acıcı değil. Benim için bu görüntü biraz sürpriz oldu. Bu kadar çamur olmasını beklemiyordum” derken, Erzincan’dan ailesi ile birlikte Trabzon’a gelen Atilla Varlık, daha öncede geldiği Sera Gölünün bu halini hiç beklemediklerini dile getirerek “Gölün eski hali yok, çamur olmuş. 5-6 ay önce gelmiştim ama o güzelliği şuanda yok. İnşallah esik haline döner. Burası Trabzon’un bir değeri. Bu halini ilk kez görüyorum. Pırıl pırıl beklerken çamur vaziyet sürpriz oldu” ifadelerinde bulundu.

Muhabir: Haber Merkezi