Samsun'un İlkadım Belediyesi, çalışanlarını sevindirecek önemli bir maaş artışına imza attı. Tüm Belediye ve Genel Hizmet İşçileri Sendikası (Hizmet-İş) Samsun Şubesi ile yapılan görüşmelerin ardından işçi maaşlarına 2025 yılı ilk 6 ayı için %33, ikinci 6 ayı için ise %42’ye varan zam yapıldı. Böylece toplamda %75’lik bir maaş artışı sağlanmış oldu.
“Çalışanlarımızın yanındayız”
İlkadım Belediyesi Başkanlık Makamı’nda düzenlenen imza töreninde konuşan Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, belediye çalışanlarının emeklerinin karşılığını alması gerektiğini vurgulayarak şu açıklamalarda bulundu:
“Belediyemizde gece gündüz demeden çalışan işçi kardeşlerimizin maaş artışları için Hizmet-İş Sendikası Samsun Şubesi ile yürüttüğümüz görüşmeleri tamamladık. 2025 yılı için çalışanlarımızın maaşlarına ilk 6 ay %33, ikinci 6 ay %42’ye varan zam yaparak toplamda %75’e ulaşan bir artış gerçekleştirdik. Sendika temsilcilerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yapılan bu maaş düzenlemeleri, tüm işçilerimize ve ailelerine hayırlı olsun.”
İşçilerin yüzü güldü
Yapılan zam, belediye çalışanları arasında büyük bir memnuniyet yarattı. İlkadım Belediyesi’nde görev yapan işçiler, ekonomik zorlukların arttığı bu dönemde maaşlarına yapılan bu yüksek orandaki zammın önemli bir destek olduğunu ifade etti.
Hizmet-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun da yapılan anlaşmadan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Belediyemizle uyum içinde çalışarak emekçilerimizin haklarını en iyi şekilde savunmaya devam edeceğiz.” dedi.
Maaş artışları ekonomiye de katkı sağlayacak
Uzmanlar, belediye çalışanlarının maaşlarına yapılan bu yüksek artışın yerel ekonomiye de olumlu katkı sağlayacağını belirtiyor. Artan gelir düzeyi, bölgedeki tüketim alışkanlıklarını güçlendirerek ekonomik canlılık yaratabilir.