Emeklilerin beklediği 2023 yılı sonunda gelecek zam oranı TUİK verilerinin açıklanmasıyla umutları suya  düştü. Enflasyon rakamlarına göre gerçekleşmesi beklenen yüzde 37,57'lik emekli maaşı zam oranı beklentiyi karşılamadı.

Emekli maaşlarındaki zamların netleşebilmesi için yasal düzenleme gerekliliği ortaya çıktı. Meclis, 16 Ocak'a kadar kapalı olacak, ancak düzenlemenin yasalaşmasının ardından emeklilere maaş farkları ödenebilecek.

FATİH PORTAKAL CANLI YAYINDA AÇIKLADI

Emekli maaşındaki çalışmalar devam ederken Fatih Portakal canlı yayında emekli maaşına ilişkin kritik açıklamalarda bulunurken milyonlarca emekliye müjdeyi verdi.

Gazeteci Fatih Portakal şunları aktardı,

''SSK ve Bağ-kur emeklisi olan vatandaşlar, maaşlarına yapılacak olan zam konusunda kesin bilgileri beklerken, 16 Ocak'a kadar devam edecek olan çalışmaların sonuçları Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak. İki farklı senaryo üzerinde duruluyor: Birincisi, emekli maaşlarının 10 bin liranın üzerine çıkarılması senaryosu, bu durum seyyanen bir zam anlamına gelir ve bunun için yasal düzenlemelerin yapılması gerekiyor.

Emekliler, maaşlarını ne zaman alacakları konusunda endişeli bekleyiş içerisindeyken, belirtilene göre bu zam sadece yüzde 37,57 ile sınırlı kalmayacak gibi görünüyor. Bahsedilen zammın ay sonuna kadar yetiştirileceği belirtiliyor; bu da demek oluyor ki önce emekli maaşları ödenecek ve ardından birkaç gün içerisinde de zam farkları hesaplanarak hesaplara yatırılacaktır.''

Muhabir: Haber Merkezi