Yeni Şafak gazetesi yazarı Yusuf Kaplan, bugünkü köşe yazısında Türkiye'nin zihinsel ve kültürel olarak işgal edildiğini öne sürerek, “Türkiye’de darbe hazırlığı mı var?” sorusunu gündeme taşıdı. “Darbe hazırlığı mı var? (1)” başlıklı yazısında Kaplan, Türkiye’nin “direnç noktalarının yok edildiğini” ve bu yüzden her türlü darbeye açık hale geldiğini iddia etti.

“Toplumun Düşman Fikri Yok Edildi”

Kaplan, toplumun iç dinamiklerine yönelik çarpıcı tespitlerde bulundu. Yazısında, “Bu toplumdaki düşman fikri yok edildi; toplum kesimleri birbirine düşman hâle getirildi” ifadelerini kullanan yazar, devletin laik bir sistem altında İslamî değerlerin dışlandığını ve bu durumun bir “zihinsel işgal” yarattığını savundu.

Müge Anlı ve Esra Erol'un başı çektiği gündüz kuşağı programlarına kötü haber!
Müge Anlı ve Esra Erol'un başı çektiği gündüz kuşağı programlarına kötü haber!
İçeriği Görüntüle

Kaplan, şu ifadelere yer verdi:

“Hayatın her alanını tanzim eden İslâm, hayatın her alanından tasfiye edildi. Türkiye’nin yok oluşunun tohumları böyle böyle ekildi.”

“Zihnî Bir Endülüsleşme Yaşıyoruz”

Türkiye’nin fiziksel olarak işgal edilmediğini ancak “zihinsel olarak işgal edildiğini” belirten Yusuf Kaplan, bu durumu “zihnî bir Endülüsleşme” olarak nitelendirdi.

“Toplum celladına yani Batılılara âşık edildi, genç kuşaklar ülkelerine ve değerlerine düşman hâline getirildi.”

Darbe Uyarısı: “Her Türlü Girişime Açık Hale Geldik”

Kaplan, ülkenin geldiği noktayı “sahipsiz” olarak nitelendirirken, şu ifadeyi öne çıkardı:

“Türkiye her tür darbeye, her an açık, sahipsiz bir ülke hâline getirildi.”

Yazar, yazısının sonunda bu iddianın devamını bir sonraki gün yazacağı köşe yazısında sürdüreceğini duyurarak askeri bir darbe hazırlığı olup olmadığını detaylı şekilde ele alacağını belirtti.

Kaynak: Yeni Devir