Beşiktaş teknik direktörü Sergen Yalçın, Fenerbahçe derbisindeki 3-2’lik mağlubiyet sonrası öfkesinin nedenini açıkladı: “Kızgınlığım hakeme değil, Orkun’a idi.”
Derbi sonrası Beşiktaş’ta kriz havası
Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında oynanan dev derbide Beşiktaş, 2-0 öne geçtiği karşılaşmada Fenerbahçe’ye 3-2 yenilerek taraftarını büyük hayal kırıklığına uğrattı.
Karşılaşma sonrası siyah-beyazlı kulüpte adeta olağanüstü hal ilan edildi.
Başkan Sertaç Adalı ve teknik direktör Sergen Yalçın, maç bitiminin hemen ardından kulüp tesislerinde bir araya geldi. Görüşmede Yalçın’ın son derece gergin olduğu, bazı oyuncuların disiplinsiz davranışlarından rahatsızlık duyduğunu açıkça dile getirdiği öğrenildi.
“Kızgınlığım hakeme değil, Orkun’a idi”
Sergen Yalçın’ın, başkan Adalı ile yaptığı toplantıda oldukça net ifadeler kullandığı bildirildi.
Tecrübeli teknik adamın sözleri şöyle aktarıldı:
“Maçtan yedi dakika önce tüm oyuncuları tek tek uyardım. Rakibe baskıyı abartmayın, dengemizi koruyalım dedim. Ama kimse beni dinlemedi. Geriye yaslanmamız gerekirken kontrolsüz atak yaptık.
Kızgınlığım hakeme değildi, Orkun’un disiplinsiz oyununa idi. Söz dinlemediler, ben de delirdim.”
Bu ifadelerin ardından Yalçın’ın oldukça duygusal bir şekilde tepki gösterdiği, kulüp yönetiminin ise onu sakinleştirmeye çalıştığı öğrenildi.
Adalı’dan destek: “Gerekli transferleri yapacağız”
Beşiktaş Başkanı Sertaç Adalı’nın ise teknik direktörüne tam destek verdiği belirtildi. Görüşmede Adalı’nın Yalçın’a şu sözlerle moral verdiği iddia edildi:
“Hocam, endişe etmeyin. Ocak transfer döneminde gerekeni yapacağız. Takımın eksiklerini tamamlayacağız. Kimleri istemiyorsanız yollarız, onay verdiğiniz oyuncularla imzalarız. Bu takım yeniden ayağa kalkacak.”
Yönetimin, devre arasında en az üç transfer planladığı, bunlardan birinin orta saha, birinin savunma, bir diğerinin ise hücum hattı için düşünüldüğü öğrenildi.
Takım içinde disiplinsizlik tartışması
Derbi sonrasında Beşiktaş soyunma odasında da gergin anlar yaşandığı öne sürüldü.
Bazı futbolcuların “hakem hatalarına” odaklanması üzerine Yalçın’ın “Hakem değil, biz hata yaptık!” diyerek oyuncularına sert çıkıştığı öğrenildi.
Özellikle maçın son bölümünde orta sahadaki kopukluk ve savunma arkası boşluklar, Beşiktaş’ın üç gollü çöküşünde belirleyici oldu.
Teknik ekip, maç analizinde bu hataların video kayıtlarıyla oyunculara izletileceğini duyurdu.
Yalçın’ın taktik planı ve eleştirileri
Tecrübeli teknik direktör, maçın ardından basına konuşmasa da içeride yaptığı değerlendirmede “oyun disiplinine sadık kalınmadığını” belirtti.
Beşiktaş’ın ilk yarıda öne geçmesine rağmen ikinci yarıda kontrolsüz oynaması, Yalçın’ın en büyük eleştiri noktası oldu.
Spor yorumcuları, Beşiktaş’ın özellikle 60. dakikadan sonra orta saha direncini kaybettiğini, savunma hattının ise pozisyon alma konusunda ciddi sıkıntı yaşadığını vurguladı.
Taraftar tepkisi büyüyor
Beşiktaş taraftarı sosyal medyada hem futbolculara hem de yönetime tepkili.
#BeşiktaşYönetimiİstifa etiketi kısa sürede gündem olurken, taraftar grupları takımın “ruhsuz futbolundan” şikayet etti.
Bazı taraftarlar Sergen Yalçın’a destek verirken, bazıları da teknik kadroda değişim yapılması gerektiğini savundu.
Yönetim, takım içi uyumu yeniden sağlamak amacıyla hafta boyunca kapalı antrenmanlar yapılmasına karar verdi.
Yönetimden transfer hamlesi: İlk hedef orta saha
Beşiktaş yönetimi, ocak ayı transfer dönemi için harekete geçti.
Teknik ekibin raporuna göre öncelikli hedef, oyun kurucu özellikte bir orta saha ve bitirici bir santrfor transferi.
Kulüp kaynakları, bazı Avrupa kulüplerinden oyuncu listesi alındığını, özellikle Fransa ve Portekiz liglerinde takip edilen isimler olduğunu aktardı.
Yönetim ayrıca mevcut kadroda forma şansı bulamayan birkaç futbolcuyla da yolları ayırmayı planlıyor.
Yalçın’ın geleceğiyle ilgili iddialar
Basında yer alan iddialara göre, Sergen Yalçın’ın geleceğiyle ilgili yönetim içinde farklı görüşler var.
Bazı yöneticilerin, takımın son haftalardaki performansından memnun olmadığı, ancak başkan Adalı’nın “tam destek” politikası izlediği öne sürülüyor.
Sergen Yalçın cephesi ise söylentilere karşı net:
“Görevimin başındayım. Takımın başına geçtimse sorumluluk alırım. Taraftarımız sabretsin, bu takım yeniden ayağa kalkacak.”
Oyunculara özel motivasyon toplantısı
Yalçın’ın, derbi sonrası futbolcularla özel bir toplantı yaptığı öğrenildi.
Toplantıda oyunculara “Beşiktaş formasını giymenin sorumluluğu” hatırlatıldı.
Bazı futbolcuların “öz eleştiri yaptığı”, kaptan Necip Uysal’ın da “Hocamız haklı, disiplini koruyamadık” sözleriyle destek verdiği ifade edildi.
Teknik ekibin, milli ara döneminde takımı yeniden fiziksel ve mental olarak toparlamak için özel program hazırladığı belirtiliyor.
Fenerbahçe yenilgisi sonrası istatistikler
Beşiktaş, Süper Lig’de bu sezon oynadığı son beş maçın üçünü kaybetti.
Takımın defansif hataları ve son dakikalarda kaybedilen puanlar, Sergen Yalçın’ın analiz raporlarında öncelikli gündem maddesi haline geldi.
Kulüp, özellikle deplasman performansını geliştirmek için taktik varyasyonlarda değişikliğe gitmeye hazırlanıyor.
Taraftara mesaj: “Birlik olacağız”
Beşiktaş yönetimi, resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada birlik çağrısı yaptı:
“Bu kulüp birçok fırtınadan geçti. Taraftarımızın desteğiyle bu zorlukları da aşacağız. Teknik ekibimize ve futbolcularımıza güvenimiz tamdır.”
Yönetim ayrıca, derbi mağlubiyeti sonrası artan tepkilerin takım motivasyonunu düşürmemesi için kulüp içi iletişimi güçlendirmeye karar verdi.
Beşiktaş’ta fırtına sonrası yeniden yapılanma
Beşiktaş’ta Fenerbahçe yenilgisi, sadece bir skor kaybı değil, aynı zamanda iç hesaplaşmanın fitilini ateşleyen bir dönüm noktası oldu.
Sergen Yalçın ve yönetim arasındaki dayanışma mesajları, kulübün yeniden toparlanma sürecine gireceğinin sinyallerini veriyor.
Ocak ayında yapılacak transferlerle birlikte, Beşiktaş’ın hem teknik hem moral açıdan yeni bir sayfa açması bekleniyor.
            
            
                




