Trabzonspor’un Manchester United’dan kiraladığı Andre Onana sezon sonunda ayrılmak istiyor. Bordo-mavililer kalıcı transfer için ısrarcı ama oyuncu kararsız.
Onana’nın Trabzon macerası kısa sürebilir
Trabzonspor’un Uğurcan Çakır’ın yerini doldurmak için Manchester United’dan kiraladığı kaleci Andre Onana, sezon sonunda takımdan ayrılmayı planlıyor.
Bordo-mavili kulüp, performansından memnun olduğu Kamerunlu file bekçisinin bonservisini almak istese de, oyuncunun önceliği Avrupa’da kalmak.
Yönetim kalıcı transfer istiyor
Başkan Ertuğrul Doğan ve kurmayları, 20 milyon euro piyasa değeri bulunan Onana için İngiliz kulübüne kalıcı transfer teklifinde bulunmayı değerlendiriyor.
Ancak İngiltere basınına göre Manchester United oyuncuyu tekrar kiralamayı düşünmüyor ve Trabzonspor’un teklifine sıcak bakmıyor.
Onana Avrupa’ya dönmek istiyor
Trabzonspor formasıyla kısa sürede taraftarın sevgisini kazanan 29 yaşındaki kaleci, Türkiye’de uyum sorunu yaşamasa da kariyerine Avrupa’da devam etmeyi hedefliyor.
Sezon sonunda Premier Lig veya Serie A’dan gelecek teklifleri değerlendirmek istiyor.
Uğurcan sonrası kaleci arayışı sürüyor
Uğurcan Çakır’ın ani ayrılığının ardından kaleyi devralan Onana, yönetim için “geçici çözüm” olarak görülüyordu.
Trabzonspor yönetimi, geleceğe yönelik kalıcı bir kaleci transferi için çalışmalarını sürdürüyor.
Onana listenin başında olsa da oyuncunun tavrı planları zora soktu.
Performans istatistikleri
Onana, bordo-mavili formayla 4 resmi maçta görev aldı, 5 gol yedi ve bir maçta kalesini gole kapattı. Ayrıca Gaziantep FK maçında yaptığı asistle hücuma da katkı sağladı.