Mersin’in merkez Toroslar ilçesinde, ses ve görüntü sistemleri üreten bir fabrikada çıkan şiddetli yangın, şehirde büyük panik yarattı. Henüz çıkış nedeni belirlenemeyen yangın sonrası çevrede patlama sesleri duyuldu, güvenlik güçleri bulvarı tek yönlü trafiğe kapattı.
Yangın Hüseyin Okan Merzeci Mahallesi’ndeki Fabrikada Çıktı
Yangın, Akbelen Bulvarı üzerinde yer alan ses ve görüntü sistemleri üreten bir fabrikada meydana geldi. Sabah saatlerinde başlayan alevler, kısa sürede fabrikanın büyük kısmını etkisi altına aldı.
İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye aracı, 112 Acil Sağlık ekipleri ve polis sevk edildi. Olay yerine ulaşan TOMA araçları da yangın söndürme çalışmalarına destek verdi.
Patlamalar Duyuldu, Bulvar Trafiğe Kapatıldı
Yangının etkisiyle zaman zaman patlama sesleri duyuldu. Emniyet birimleri olay yerinde güvenlik çemberi oluştururken, Akbelen Bulvarı tek yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Vatandaşların bölgeye yaklaşmaması konusunda sık sık uyarılar yapıldı.
Söndürme Çalışmaları Devam Ediyor
Fabrika yangınına müdahale çalışmaları yoğun şekilde sürerken, yetkililer yangının kontrol altına alınması için tüm birimlerin koordineli şekilde çalıştığını bildirdi.
Şu ana kadar can kaybı ya da yaralanma olup olmadığı konusunda resmi bir açıklama yapılmazken, fabrikanın önemli ölçüde zarar gördüğü tahmin ediliyor.
Yangının Nedeni Araştırılıyor
Yangının çıkış nedenine dair henüz resmi bir bilgi paylaşılmazken, uzman ekiplerin yangın sonrası soğutma çalışmaları tamamlandıktan sonra inceleme başlatacağı ifade edildi.