Saadet Partisi Genel Başkanı ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, Meclis'te düzenlenen Yeni Yol Grup Toplantısı'nda siyasetteki nefret diline ve güvenlik zaaflarına dikkat çekti.

TBMM'de gerçekleştirilen Yeni Yol Grubu toplantısında konuşan Saadet Partisi lideri Mahmut Arıkan, son günlerde artan siyasi gerilimlere yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu.

CHP'den ara seçim ve yeni miting hamlesi: İzmir’den sonra hedef AKP kaleleri
CHP'den ara seçim ve yeni miting hamlesi: İzmir’den sonra hedef AKP kaleleri
İçeriği Görüntüle

Arıkan, geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik saldırıyı hatırlatarak, bunun sadece bir kişi ya da partiye değil, Türkiye’deki güvenlik sistemine yönelik bir alarm olduğunu vurguladı. Arıkan, “Bu saldırı ceza ve infaz sisteminin çöktüğünü gösteriyor. Tuz kokmuştur,” ifadelerini kullandı.

Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Kurdaş: "Siyasetin dili de ıslah edilmeli"
Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Kurdaş: "Siyasetin dili de ıslah edilmeli"
İçeriği Görüntüle

Konuşmasında siyasette kullanılan dilin toplumu nasıl etkilediğine de dikkat çeken Arıkan, “İktidar da muhalefet de söylemlerine dikkat etmeli” diyerek, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'telef' ifadesini sert sözlerle eleştirdi.

“Cumhurbaşkanlığı gibi yüksek bir makamdan gelen bu tür söylemler, toplumu daha da kutuplaştırır. Sorumlu mevkilerde bulunanlar nefret dili kullanamaz,” dedi.

Arıkan’ın sözleri, Türkiye’de kutuplaşma, ifade dili, nefret söylemi ve siyasi şiddet üzerine devam eden tartışmaları yeniden gündeme taşıdı. Siyasette sağduyu ve sorumluluk çağrısı yapan Arıkan, “Bu dil değişmezse toplumda daha fazla gerilim ve şiddet kaçınılmaz olur,” uyarısında bulundu.

Kaynak: Yeni Devir