Türk kahvesi bir çoğumuzun favori sıcak içecekleri arasında yer alır. Ülkemizde nerede ise her köşe başında kahve zincirleri açılmış olsa da milyonlarca kişi farklı lezzetler tatmak yerine tercihini genel olarak Türk kahvesinden yana kullanır.
Türk kahvesi lezzetinin yanı sıra faydaları ile de sık sık gündeme gelmektedir. Tüketiminde aşırıya kaçılmaması durumunda insan sağlığını pek çok açıdan destekleyen Türk kahvesi, birçok kişi tarafından köpüklü olarak tercih edilir. Köpüklü kahvenin ‘başarılı’ olduğu düşüncesinde olan birçok kişi, konuya dair sık sık araştırmalarda da bulunur. Peki, köpüklü Türk kahvesinin püf noktaları nelerdir? Türk kahvesi tüketimi neye iyi gelir? İşte ayrıntılar…
KÖPÜKLÜ TÜRK KAHVESİ NASIL YAPILIR?
Türk kahvesinin lezzetli olabilmesi için öncelikle çekirdeklerin kavrulma oranına dikkat edilmesi gerekir. Az ve orta kavrulmuş kahve çekirdeklerinin her zaman için daha lezzetli olduğu bilinmektedir.
Türk kahvesinin köpüklü olabilmesi için ölçüye mutlaka önem verilmelidir. Aksi takdirde kahve veya su oranı fazla gelebilir bu da lezzeti sekteye uğratır.
Köpüklü Türk kahvesi yapımında ölçü 1’e 2 olmalıdır. Yani her bir fincan için 2 çay kaşığı kahve kullanılmalıdır. Ardından da şeker ayarlaması yapılmalıdır. Az şekerli kahve için yarım çay kaşığı, orta şekerli kahve için 1 çay kaşığı, şekerli kahve için ise 2 çay kaşığı şeker kullanılmalıdır.
Tüm malzemeler cezveye konulduktan sonra karışımın iyice karıştırılması gerekir. Karıştırma işlemi hem köpük oranını hem de lezzeti artıracaktır. Ayrıca ateşin yüksek ayarda olmaması da köpüğün yoğun olması açısından son derece önemlidir. Son olarak tüm köpüğün fincana geçmesi için kahvenin hızlı değil, yavaş dökülmesi gerekir.
TÜRK KAHVESİNİN FAYDALARI NELER?
Türk kahvesinin başlıca faydaları şu şekilde sıralanabilir:
- Enerji verir.
- Ruh sağlığına iyi gelir.
- Metabolizmayı hızlandırır.
- Cilt ve saç sağlığını destekler.