Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun AKP’ye geçmesi, kentte büyük tepki topladı. CHP’den istifa eden Çerçioğlu’nun düzenlediği halk konseri, vatandaşların protestosu nedeniyle neredeyse hiç katılım olmadan gerçekleşti.

Çerçioğlu'nun siyasi rotası değişti, tepkiler gecikmedi

Aydın siyasetinde uzun yıllardır Cumhuriyet Halk Partisi’nin önemli figürlerinden biri olan Özlem Çerçioğlu, geçtiğimiz günlerde aldığı kararla siyasi kulvarını değiştirdi. CHP’den istifa eden Çerçioğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AKP) katıldığını kamuoyuna duyurdu. Bu karar, yalnızca siyasi çevrelerde değil, Aydın halkı arasında da büyük şaşkınlık ve öfke ile karşılandı.

İstifa açıklamasında, “Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyaset yapma imkanı kalmadığından ve gördüğüm lüzum üzerine parti üyeliğinden istifa ediyorum” ifadelerini kullanan Çerçioğlu’nun, bu kararının arkasında ne tür gerekçelerin yattığı kamuoyunda hâlâ tartışılmaya devam ediyor.

Halkın tepkisi sahaya yansıdı: Konser boş kaldı

Özlem Çerçioğlu’nun parti değişimi sonrasında ilk resmi etkinliklerinden biri olan Çeştepe Mahallesi’ndeki halk konseri, Aydınlıların tepkisinin açık göstergesi haline geldi. Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen konser, katılımın son derece düşük olmasıyla dikkat çekti.

Aydın Denge Haber’in sahadan aktardığı bilgilere göre, Çeştepe sakinleri konser alanına gitmeyerek tepkilerini sessiz ama etkili bir şekilde gösterdi. Boş kalan sandalyeler, sahnede müzik yapan sanatçıların karşısındaki seyirci eksikliğiyle birlikte, protestonun en net yansıması oldu.

Seçmenin sesi: “Biz bu oyu CHP’ye verdik”

Vatandaşların ortak şikayeti, kendisini CHP adayı olarak seçtirdikten sonra AKP’ye geçen bir belediye başkanının, halkın iradesine saygı göstermemesi. Konser alanına gitmeyen birçok Aydınlı, sosyal medya üzerinden tepkilerini şu sözlerle dile getirdi:

  • Oy verdiğimiz kişi Özlem Çerçioğlu’ydu ama CHP’liydi. Bu oylar AKP’ye gitmedi.
  • “Parti değiştirmesi bizim irademizi yok saymak demek.”
  • “Gönlümüzdeki başkan artık yok, sadece yasal olarak var.”

Bu ifadeler, Özlem Çerçioğlu’nun parti değişikliğinin sadece siyasi bir karar olmadığını, halkın güvenini sarsan bir eylem olarak algılandığını gösteriyor.

Siyasetçilerden beklenen açıklama hâlâ gelmedi

Aydın’daki bu sert tepkilere rağmen, AKP ve CHP Aydın il başkanlıklarından henüz kapsamlı bir açıklama yapılmadı. AKP'nin bu gelişmeyi nasıl yöneteceği ve CHP'nin parti değiştiren belediye başkanlarına yönelik nasıl bir strateji izleyeceği, önümüzdeki günlerde daha net ortaya çıkacak.

Öte yandan CHP’ye yakın isimler, Çerçioğlu’nun istifasını “kişisel bir karar, ancak etik dışı bir hamle” olarak yorumlarken, bazı AKP yetkilileri ise “halkın desteğini almış bir başkanın AKP saflarına katılması partimize güç katar” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Serinlemeyi unutun: Türkiye güneşte kavrulacak! Sıcaklıklar 45 dereceyi aşıyor
Serinlemeyi unutun: Türkiye güneşte kavrulacak! Sıcaklıklar 45 dereceyi aşıyor
İçeriği Görüntüle

Büyükşehir belediyesinin geleceği tartışma konusu

Aydın halkının bir kısmı, Özlem Çerçioğlu’nun istifasının ardından Büyükşehir Belediye Meclisi’nin yapısında ve belediyecilik anlayışında nasıl bir değişim yaşanacağını merak ediyor. Özellikle AKP’ye katılan bir belediye başkanının, önceki dönemlerde eleştirdiği projeleri nasıl savunacağı da halkın sorguladığı konular arasında yer alıyor.

Aydınlıların beklentisi, bu siyasi geçişin hizmet kalitesine zarar vermemesi ve belediyenin toplumsal tarafsızlığını koruması yönünde. Ancak, ilk etkinlikte yaşanan protesto boykotları, belediyeye olan güvenin zedelendiğini gösteriyor.

Çerçioğlu sessizliğini sürdürüyor

Yaşanan tepkilere rağmen Özlem Çerçioğlu, şu ana kadar herhangi bir detaylı açıklama yapmadı. Konser sonrası kamuoyuna yönelik bir teşekkür ya da değerlendirme mesajı paylaşmayan Çerçioğlu’nun, gelen eleştirileri nasıl değerlendirdiği merak konusu.

Bazı siyasi analistler, Çerçioğlu’nun bu tepkilerin geçici olduğunu düşündüğünü ve zamanla halkın tepkisinin yumuşayacağına inandığını iddia ediyor. Ancak boş kalan konser alanı, bu tepkilerin oldukça güçlü ve örgütlü olabileceğini de gösteriyor.

Özlem Çerçioğlu hangi partiden istifa etti?
Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) istifa ettiğini duyurdu.

Hangi partiye katıldı?
Çerçioğlu, istifasının ardından Adalet ve Kalkınma Partisi’ne (AKP) geçti.

Aydın’da düzenlenen konserde ne oldu?
Çeştepe Mahallesi’nde düzenlenen halk konserine katılım neredeyse yok denecek kadar azdı. Vatandaşlar, katılmayarak tepkilerini gösterdi.

Halkın tepkisi neye yönelik?
Vatandaşlar, CHP adayı olarak seçilen bir başkanın AKP’ye geçmesini halk iradesine aykırı buluyor.

CHP veya AKP’den resmi açıklama yapıldı mı?
Şu ana kadar iki partiden de kapsamlı ve resmi bir değerlendirme açıklaması yapılmadı.

Kaynak: Haber Merkezi