CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’na dair dava süreci devam ederken Kemal Kılıçdaroğlu’nun sessizliği dikkat çekiyor. Yakın çevresine göre eski genel başkan, kesinlikle parti geleceği hakkında konuşmuyor.
Kurultay davası sürerken Kılıçdaroğlu sessiz
Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 38. Olağan Kurultayı’na dair dava süreci devam ederken gözler eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na çevrilmiş durumda. Ancak Kılıçdaroğlu, ne dava ne de parti geleceği hakkında en küçük bir açıklama yapıyor.
Yakın çevresinden edinilen bilgilere göre, Kılıçdaroğlu bu dönemde kesinlikle partiyle ilgili yorum yapmıyor ve kurultay davasının sonucunu beklemeyi tercih ediyor.
Gününü ziyaretçilerle geçiriyor
Sözcü’den Saygı Öztürk’ün haberine göre, Kılıçdaroğlu her sabah Mustafa Kemal Mahallesi’ndeki ofisine geliyor. Gününün büyük bölümünü ziyaretçileriyle geçiren eski genel başkan, kendisiyle görüşmek isteyen birçok partiliyi ve vatandaşı kabul ediyor.
Özel kalem çalışanlarının çay ve kahve ikramları eşliğinde yapılan görüşmelerde, fonda çoğu zaman klasik müzik çalıyor. Kılıçdaroğlu, gelen misafirlerine karşı nazik tutumunu korusa da, sık sık aynı sorularla karşı karşıya kalıyor.
“Evet, evet” yanıtıyla geçiştiriyor
Kılıçdaroğlu’nu ziyaret eden kişiler genellikle kurultay davasının nasıl sonuçlanacağı yönünde sorular yöneltiyor. Ancak iddialara göre Kılıçdaroğlu bu sorulara hiçbir yorum yapmadan yalnızca “Evet, evet” diyerek yanıt veriyor.
Yakın çevresi, Kılıçdaroğlu’nun partinin geleceği ya da olası dava sonuçlarıyla ilgili hiçbir plan veya hedef açıklamasında bulunmadığını özellikle vurguluyor.
Yakın çevresinden net mesaj: “Konuşmuyor”
Eski genel başkanın en yakınındaki isimlerden biri, “Kemal Bey kesinlikle parti hakkında veya dava süreciyle ilgili tek kelime etmiyor. Bizim tahminlerimize ya da yorumlarımıza da katılmıyor. Sadece dinliyor” ifadelerini kullandı.
Aynı kaynaklara göre Kılıçdaroğlu, çevresindekilere de bu konuda konuşmamaları için defalarca ricada bulundu.
Kılıçdaroğlu’nun gündemi başka
Bir milletvekili ise, “Kemal Bey’in gündeminde davalar yok. Biz daha çok merak ediyoruz ama o en küçük bir yorum bile yapmıyor. 15 Eylül’de ne karar çıkacağını sorduğumuzda sadece ‘Evet… evet’ diyerek konuyu kapatıyor” dedi.
Bu tavır, Kılıçdaroğlu’nun suskunluğunun bir siyasi strateji mi yoksa kişisel bir tercih mi olduğuna dair tartışmaları beraberinde getirdi.
Sessizlik strateji mi, tercih mi?
Kılıçdaroğlu’nun bu dönemde kamuoyu önüne çıkmaması bazı çevrelerde eleştirilere yol açtı. Hatta zaman zaman kendisine yönelik hakaret içeren ifadeler de gündeme geldi. Buna rağmen eski genel başkan hiçbir yanıt vermedi.
Siyaset kulislerinde, bu sessizliğin “dava sonuçlanana kadar gerilimi artırmama taktiği” olduğu konuşuluyor. Diğer bir görüş ise Kılıçdaroğlu’nun siyasetten yavaş yavaş çekildiği yönünde.