Nerede ise herkes tarafından sevilen kebaplar, ülke mutfağımızın en gözde ürünleri arasında yer alır. Yöreden yöreye farklılaşan tarifleri bulunan, her reçete ile damakları çatlatmayı başaran kebaplar, restoranların da en çok tercih edilen ürünlerindendir.

Birçok kişi kebap yapımının son derece zor olduğunu varsayarak evde yapmayı denemez. Ancak bu, doğru tarife denk gelmemiş olmaktan kaynaklanıyor olabilir. Bu neden ile bizler de siz kebap severler için son derece pratik ve bir o kadar da ekonomik beyti sarma tarifi hazırladık. Bu tarif, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak.

BEYTİ SARMA İÇİN GEREKEN MALZEMELER

Aşağıdaki malzemeleri kullanarak 30 dakika içinde 4 kişilik beyti sarma hazırlayabilirsiniz.

Beyti sarma için gereken malzemeler şu şekilde:

·         3 diş sarımsak, 1 tane soğan, 1 tane yumurta, 1 çay bardağı galeta unu, 1 çay kaşığı karabiber, 1,5 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı pul biber, yarım demet ince kıyılmış maydanoz, 5 tane yufka, 500 gram az yağlı dana kıyma (köftesi için).

·         2 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay bardağı su, 1,5 yemek kaşığı domates salçası, yarım çay kaşığı tuz (sosu için).

·         2 yemek kaşığı süzme yoğurt, 1 avuç ince kıyılmış maydanoz (servisi için).

BEYTİ SARMA NASIL YAPILIR?

Tam ölçülü evde beyti sarmanın yapım aşamaları şu şekilde sıralanabilir:

·         Sarımsak, soğan, yumurta, galeta unu, karabiber, pul biber ve tuz robottan geçirilir.

·         Tüm köfte malzemeleri bir kaba alınır ve malzemeler iyice karışana kadar harç bir güzel yoğurulur.

·         Hazırlanan köfte harcının üzeri bir streç film ile kapatılır ve buzdolabında yaklaşık olarak 20 dakika kadar dinlendirilir.

·         Köfte harcı buzdolabında iken sos yapımına geçilir.

·         Sos için malzemelerin tümü bir sos tenceresine alınır ve koyu bir kıvam elde edilen kadar pişirilir.

·         Köfte harcı buzdolabından çıkarılır. Harçtan cevizden biraz daha büyük parçalar alınarak uzunlamasına şekil verilir.

·         Dikdörtgen şeklinde kesilen yufkaların içlerine köfteler yerleştirilir ve ardından da yufkaya salçalı sos sürülür.

·         Tüm köfteler bittikten sonra tepsiye pişirme kağıdı serilir. Fırın 190 derecede ısıtılır.

·         Yaklaşık olarak 30 dakika sonunda beyti sarma fırından çıkarılır.

·         Servis tabağına alınan beyti sarmaların üzerine salçalı sos dökülür. Kebap, yoğurt ve maydanoz eşliğinde servis edilir. Afiyet olsun.

Muhabir: Haber Merkezi