Metrika

Tarif

Son dakika tarif haberleri ve tarif haberleri ile ilgili tüm sıcak gelişmeleri sayfamızdan takip edebilirsiniz. tarif ile ilgili 58 haber listeleniyor.

Tarif Haberleri

Diyarbakırlılar yemeden duramaz! Bu tas kebabı tarifi damak çatlatacak

Zengin mutfağı ile bilinen Diyarbakır yöresinin en lezzetlilerinden olan tas kebabını, bir de bizim tarifimiz ile deneyin! İşte tam ölçülü tas kebabı...

Ocakbaşı evinize gelsin! Bu tarif ile 30 dakikada Adana kebap hazırlamak mümkün

Kebapların en sevilenlerinden olan Adana kebap genel olarak restoranlarda ve ocakbaşlarında yenilen bu kebap, aslında evde de pratik bir şekilde hazır...

Hatay'ın eşsiz lezzetini bir de böyle deneyin! Pratik tepsi kebabı tarifi

Zengin mutfağı ile ülke sınırlarını aşan bir üne sahip olan Hatay’ın en lezzetli yemeklerinden olan tepsi kebabını, bir de bizim tarifimiz ile deneyin...

Vişne Sapının Faydaları Nelerdir, Nasıl Kullanılır?

Kendine has mayhoş bir tada sahip olan vişne, yaz aylarının en sevilen meyvelerinden biridir. Reçel ve içecek yapında sıklıkla tercih edilen bu meyven...

Iğdır Usulü Patlıcan Reçeli Nasıl Yapılır?

Ülkemizde tüketilen sebze ve meyveler farklı tariflerde değerlendirilmektedir. Özellikle reçeli de yapılabilen bu besin ögeleri, evlerdeki hummalı çal...

Karaman Usulü Batırık Nasıl Yapılır?

Batırık, özellikle İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesi’nde yapılan bir tür mezedir. Bu mezenin adını ilk kez duyanlar, batırığı mercimek köftesi gibi düşüne...

Balık Çorbası Hangi Balıktan Yapılır?

Balık çorbası Osmanlı mutfağının eşsiz tatları arasında yer alır. Özellikle kış aylarında tüketilen balık çorbası, insan sağlığı açısından oldukça fay...

Isparta Usulü Nokul Nasıl Yapılır?

Sevilerek tüketilen hamur işi çeşitlerinden biri olan nokul, ülkemizde farklı şekillerde yapılmaktadır. Karadeniz illerinde oldukça sık tercih edilen...

Arnavut Ciğeri Hangi Ciğerden Yapılır?

Arnavut ciğeri, Türk mutfağında öne çıkan lezzetlerden birisidir. Oldukça fazla kişi tarafından sevilen bu lezzetin hangi ciğerden yapılması gerektiği...

Burdur usulü su böreği nasıl yapılır?

Su böreği hemen hemen herkesin sevdiği lezzetler arasında yer alır. Yörelere göre farklı yapım aşamalarına sahip olan su böreğini bu kez Burdur usulü...

Bartın usulü gazoz tatlısı nasıl yapılır? Tarifi, püf noktaları

Ülkemizin dört bir yanında birbirinden ağız sulandırıcı tatlı tarifleri bulunur. Bartın yöresinden çıkma gazoz tatlısı bunlar içinde hiç şüphesiz ayrı...

Adıyaman usulü bayram taplaması nasıl yapılır? Tarifi, püf noktaları

Zengin mutfağa sahip olan illerimizden Adıyaman’da çeşit çeşit yemek tarifleri bulunur. Bunlar arasında adı çok duyulmayan bayram taplaması çayın yanı...

Amasya usulü toyga çorbası nasıl yapılır? Tarifi, püf noktaları

Pratik bir yapıma sahip olan toyga çorbası son derece lezzetli ve doyurucu olması ile bilinir. Bir yoğurt çorbası olan bu tarif pek çok yörede tüketil...

Afyon usulü hamursuz nasıl yapılır? Tarifi, püf noktaları

Afyon yöresinde kahvaltılarda sıklıkla tüketilen hamursuz ilginç bir hamur işidir. İçine maya eklenmeyen bu tarif haşhaş ile yapılır. Son derece lezze...

Adana usulü dövme pilavı nasıl yapılır? Tarifi, püf noktaları

Adana’nın zengin mutfağından çıkan en ünlü yemeklerin başında gelen dövme pilavı damakta bıraktığı tadı ve doyurucu etkisiyle unutulmaz tariflerden bi...

Balıkesir usulü etli çorba nasıl yapılır? Tarifi, püf noktaları

Soğuk günlerde içilen sıcacık çorbanın lezzeti bir başka olur. Özellikle bağışıklık sistemini güçlendiren çorba çeşitleri oldukça revaçtadır. Bu neden...

Batman usulü perde pilavı nasıl yapılır? Tarifi, püf noktaları

Görsel olarak en etkileyici yemekler arasında bulunan perde pilavı ustalık gerektiren bir tariftir. Lezzeti ile harcanan emeğin karşılığını fazlasıyla...

Ardahan usulü kesme çorbası nasıl yapılır? Tarifi, püf noktaları

Kesme çorbası, ülkenin dört bir yanında tüketilen son derece sağlıklı ve lezzetli bir yemektir. Bu yemeğin en iyi versiyonu ise Ardahan yöresine aitti...

Amasya usulü keşkek nasıl yapılır? Tarifi, püf noktaları

Anadolu’nun dört bir yanında pişirilen keşkek genel olarak düğün yemeği olarak bilinir. Özellikle köy meydanlarında yoğun katılımların olduğu düğün ve...

Afyon usulü patlıcan böreği nasıl yapılır? Tarifi, püf noktaları

Patlıcan yemekleri ülkemizin dört bir yanında ilgi görür. Popülerliği daha az olsa da patlıcan böreği eşsiz lezzetiyle yiyenin aklından çıkmıyor. Afyo...

Adana usulü taş kadayıf nasıl yapılır? Tarifi, püf noktaları

Kadayıf deyince herkesin aklına ağızları sulandıran bir tatlı gelir. Bu tatlının Adana versiyonu olan taş kadayıf hem yapılış olarak hem lezzet olarak...

Adana usulü patlıcan güveç nasıl yapılır? Tarifi, püf noktaları

Adana denildiğinde akla birçok farklı lezzet gelir. Bu lezzetlerden birini sizler için araştırdık. Birçok kişinin ilk kez deneyeceği bu tarif ile hazı...

Adıyaman usulü ekşili köfte nasıl yapılır? Tarifi, püf noktaları

Ülkemizin dört bir yanında düzenli olarak tüketilen sayısız köfte tarifi vardır. Bunlar arasında öne çıkan bir lezzet olan Adıyaman usulü ekşili köfte...

Artvin usulü siron nasıl yapılır? Tarifi, püf noktaları

Siron ya da silor olarak bilinen bu lezzetli yemek aslen Gürcü mutfağına aittir. Gürcülerin özellikle Artvin yöresinde bulunmasından dolayı siron yeme...

Batman usulü şam böreği nasıl yapılır? Tarifi, püf noktaları

En sevilen hamur işi çeşitlerinden biri olan börek, yörelere göre farklı şekillerde yapılır. Bu kez Batman’ın meşhur lezzeti Şam böreğinin nasıl yapıl...

Site arşivi içinde belirli bir içerik arıyorsanız, yukarıdan arama yaparak daha hızlı sonuca ulaşabilirsiniz