Doğuda bal sağım dönemi başladı

Doğu Anadolu Bölgesi’nde bal sağım dönemi başladı.

Doğal bal için bitki florası ideal bir konuma sahip olan Şenkaya ilçesi ve mahallelerinde arıcılar yeni sezon bal mahsullerini almaya başladı.
25 yıllık profesyonel arıcı olan emekli Öğretmen Çağlar Eser, Şenkaya ilçesine bağlı Doğanköy Mahallesinde 25 yıldır arıcılık yaptığını ve tamamen doğal organik bal üretimi yaptığını belirterek, “İyi bir bal sağımı sabah saat on ile iki arasında olur. Çünkü bu saatlerde arasında işçi arılar kovan dışında olurlar arı mevcudu az olunca daha kolay sağım yapılır. Kovan açıldıktan körükle duman verip arıları sakinleştirdikten sonra peteklerdeki bal çerçevelerini alınır tam dolu olan bal çerçeveleri çerçeve ile satışa sunarken yarım dolu çerçevelerin üzerine sırmayı temizleyerek süzeriz, kavanozlarla satışa sunarız. İsteyene kör kovan balı fenni kovan balı üretiyorum. Ürettiğimiz bal tamamen doğal şeker hastaları bile çok rahatlıkla tükete bilirler. Tüketiciler bal alırken tanıdık bildik yerlerden alsınlar” dedi.

22 Ağu 2020 - 14:52 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yenidevir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yenidevir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Yenidevir Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yenidevir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.