Reklamı Kapat

81 ilde gıda denetim seferberliği devam ediyor

Gıda Kontrol Ekiplerince, ürünlerin içerik ve etiket bilgileri, Tarım ve Orman Bakanlığının kayıt veya onay numarası olup olmadığı, üretim ve tüketim tarihlerine ilişkin bilgiler, uygun koşullarda muhafaza edilip edilmediği inceleniyor.

Gıda güvenilirliğini sağlamak ve farkındalığını arttırmak amacıyla, hafta boyunca sürecek seferberlikte, ilk nokta, süt ve süt ürünleri üreten işyerleri ile takviye edici gıda üretimi yapan işyerleri oldu.

Denetimlerin ikinci gününde et ve et ürünlerine ilişkin üretim yerleri denetlenirken, hafta sona erdiğinde süt, takviye edici gıda, et, ekmek, unlu mamuller üretim yerleri, takviye edici gıda satış yerleri, gıda satış yerleri, okul kantin ve yemekhaneleri ile lokanta restoran gibi toplu tüketim yerleri denetlenmiş olacak.

Ürün Bazlı Gıda Denetim Seferberliği, 7 bin 4 gıda kontrol görevlisi ile hafta boyunca devam edecek.

19 Şubat 2020 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yenidevir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yenidevir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.