Pastırma kime ait? Kayseri, Kastamonu, Sivas derken...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın pastırma da Kastamonu'nun iyi olduğunu açıklarken Kayserililer pastırma bize ait demişti. Kayseri, Kastamonu, Sivas'tan sonra Tokatlılar da pastırmayı sahiplendi.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Çelik, Tokat'ın yaklaşık bin yıllık çemen ve pastırma geçmişinin olduğunu söyledi. Tokat pastırmasının sırrının çemeninde olduğunu belirten Çelik, "Bunu Osmanlı kayıtlarında da bulmamız mümkün. Osmanlı saraylarına pastırma Tokat'tan gidermiş. Yavuz Sultan Selim Çaldıran seferine giderken Tokat'ta otağını kurduğunda ordusunu beslemek için tonlarca pastırma aldığı tarihi kayıtlarda var. Yani Tokat'ta yaklaşık bin yıllık bir pastırma kültürü var. Pastırmanın yapımındaki en önemli unsurlardan birisi çemen ve çemenin Dünya'daki en lezzetli şekilde imalatının yapıldığı illerden bir tanesi Tokat. Tokat'ın çemeni Türkiye'de meşhur" dedi.

Tokat pastırmasının açık ara doğallık ve lezzette birinci olduğunu ifade eden Çelik, "Önümüzdeki dönemlerde de Türkiye'deki en meşhur gurmelere kimin iddiası varsa pastırmaları bir araya getireceğiz hangi pastırma kaliteli ve daha lezzetli, doğal ve güzelmiş herkese göstereceğiz." dedi.

15 Ara 2019 - 14:42 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yenidevir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yenidevir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Yenidevir Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yenidevir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.