İnek peyniri üretimi Mart ayında yüzde 10 düştü

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayına ilişkin süt ve süt ürünleri üretimi düşüş gösterdi.

Büyütmek için resme tıklayın


Mart ayında süt ve peynir üretimi azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu, Mart ayına ilişkin süt ve süt ürünleri üretimi verilerini açıkladı. Toplanan inek sütü miktarı Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,6 azaldı.

PEYNİR ÜRETİMİ DÜŞTÜ

İnek peyniri üretimi 58 bin 5 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,2 azaldı.

Yoğurt üretimi 99 bin 11 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,5 azaldı. Ayran üretimi ise 62 bin 148 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,3 azalış gösterdi.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış şekilde 2019 yılının ilk 3 ayındaki toplanan inek sütü miktarı geçen yılın ilk 3 ayına göre ise yüzde 6,8 geriledi.

13 Mayıs 2019 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yenidevir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yenidevir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz