Metrika
Reklamı Kapat

Adını belki de daha önce hiç duymadınız! Erzurumlular ise yemeden duramıyor: Lor dolması tarifi

Ülkemizin en lezzetli yemeklerinden olan ancak birçok kişi tarafından belki de hiç bilinmeyen lor dolması tarifini sizler için derledik. Peki, lor dolması nedir, nasıl yapılır? İşte konuya dair ayrıntılar…

Adını belki de daha önce hiç duymadınız! Erzurumlular ise yemeden duramıyor: Lor dolması tarifi
Haber albümü için resme tıklayın

Erzurum’un en meşhur lezzetlerinden olan lor dolması, birçok kişi tarafından bilinmemektedir. Yiyenlerin damaklarını çatlatan yemeyenlerin ise lezzet bakımından çok şey kaybetmelerine yol açan bu yemek, arama motorlarına da sık sık konu olmaktadır.

Bol tereyağlı bir dolma çeşidi olan lor dolması, pratik tarifi ile de dikkat çekmektedir. Sizler de sofralarınızı daha önce hiç tatmadığınız farklı lezzetler ile donatmak istiyorsanız bu içeriğimizin devamında memnun olacaksınız! İşte lor dolmasının tarifine dair tüm ayrıntılar…

Adını belki de daha önce hiç duymadınız! Erzurumlular ise yemeden duramıyor: Lor dolması tarifi

LOR DOLMASI TARİFİ İÇİN GEREKEN MALZEMELER

Aşağıdaki malzemeleri kullanarak 30 dakika içerisinde 4 kişilik lor dolması hazırlayabilirsiniz.

Lor dolması tarifi için gereken malzemeler şu şekilde:

  •          100 gram, yarım su bardağı su, 1 demet pazı, 2 su bardağı lor peyniri, 2 yemek kaşığı kaymak, yarım su bardağı süt, 1 su bardağı pilavlık bulgur, bir tutam tuz, 2 tane kuru soğan.Adını belki de daha önce hiç duymadınız! Erzurumlular ise yemeden duramıyor: Lor dolması tarifi

LOR DOLMASI NASIL YAPILIR?

Lor dolmasının yapım aşamaları sırası ile şu şekildedir:

  •          Tereyağını geniş bir tavada eritin ardından da üstüne yemeklik olarak doğradığınız soğanları tuz ile birlikte ilave edin.
  •          Soğanları iyice yumuşayana kadar bir güzel kavurun.
  •          Soğanlar kavrulduktan sonra tavaya bulgurları ekleyin. Bulgurları da bir- iki dakika kadar kavurduktan sonra süt ve kaymağı ilave edin.
  •          Süt ve kaymağın ardından harcı bir güzel karıştırın ve kıvam tutunca ocağın altını kısın.
  •          Hazırladığınız harcın içine lor peynirini de ekledikten sonra soğuması için bir kenara alın.
  •          Pazıların uzun saplarını kesin ve kaynar bol tuzlu suda yaklaşık olarak 1 dakika kadar haşlayın.
  •          Pazılar haşlandıktan sonra buzlu soğuk suya alın ve şoklayın.
  •          Pazıları parlak yüzeyleri dış kısımda kalacak şekilde lorlu karışım ile doldurup, sarın.
  •          Sardığınız pazıları fırın kabına sıkı sıkı yerleştirin.
  •          8 çay kaşığı kadar tereyağını ve suyu fırın tepsisine ilave ettikten sonra yemeğinizi 180 derecelik fırında renk alana kadar (yaklaşık 30 dakika) pişirin.
  •          Pişen lor dolmalarınızı yoğurt eşliğinde servis edin. Afiyet olsun!

30 Nis 2024 - 13:19 - Yaşam