Metrika
Reklamı Kapat

Pilavı fırında denediniz mi? 'O nasıl iş' demeyin... İşte damak çatlatan pirinçli tavuk biryan tarifi

Pilavı klasik usulde hazırlamaktan usananlar için mükemmel bir tarif hazırladık. İşte Boşnak usulü tavuk biryan tarifinin tüm ayrıntıları…

Çok çeşitli uluslardan milyonlarca insanı sınırları içerisinde barındıran ülkemiz, mutfağında da bu çeşitliliği gözler önüne seriyor. Doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine damak çatlatan lezzetlere ev sahipliği yapan mutfağımız yabancı turistlerin de dikkatlerini çekiyor.

Her sene ülkemizi ziyaret eden milyonlarca yabancı turist yalnızca denizlerimizi ve diğer doğal güzelliklerimizi değil mutfağımızı da öve öve bitiremiyorlar. Bu kapsamda bizler de siz değerli okurlarımız için Boşnakların sıklık ile yaptıkları, ülkemizin farklı bölgelerinde de farklı şekillerde yorumlanan biryan tarifini derledik. İşte pirinçli tavuk biryan tarifine dair tüm merak edilenler…

PİRİNÇLİ TAVUK BİRYAN TARİFİ İÇİN GEREKEN MALZEMELER

Pilavın fırın versiyonu olarak tanımlanabilen pirinçli tavuk biryan tarifi için gereken malzemeler şu şekilde:

·         5- 6 tane tavuk but

·         1 su bardağı pirinç

·         1 tane kuru soğan

·         Sıvı yağ

·         1 çorba kaşığı tereyağı

·         Tuz

·         Tuz, karabiber, kekik, pul biber, zerdeçal, sarımsak (terbiyesi için)

PİRİNÇLİ TAVUK BİRYAN NASIL YAPILIR?

Pirinçli tavuk biryan tepside hazırlanıp fırında pişen bir yemektir. Bu yemeğin yapım aşamaları ise sırası ile şu şekildedir:

·         Tavuk butları baharatlayın ve dinlendirmek üzere 1 saatliğine buzdolabına alın.

·         Pirinçleri yıkayın ve süzün.

·         Dinlendirdiğiniz tavuk butları 10 dakika kadar yağda arkalı önlü kızartın.

·         Soğanları istediğiniz şekilde doğrayın ve tavuklar ile birlikte bir süre soteleyin.

·         Farklı bir tavaya pirinci, tereyağını ve tuzu tavaya ekleyin ve karıştırın.

·         Hafif kavurduğunuz pirinçleri bir tepsiye dökün.

·         Pirinçlerin üzerlerine tavukları ve soğanları serpiştirin.

·         Tepsiye 2- 2,5 su bardağı kaynar su dökün.

·         Yemeğinizi, pirinç tüm suyu çekene kadar 200 derecelik fırında kontrollü bir şekilde pişirin.

·         Pirinçlerin suyu çekmesi ve tavukların hafif kızarması, yemeğin piştiğini gösterir. Eğer pirinçler hafif diri kaldıysa tepsiye bir miktar daha sıcak su ekleyebilirsiniz.

·         Yemeğinizi sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!

29 Nis 2024 - 23:06 - Yaşam