Meyveler, sebzeler ve bitkiler, insan sağlığını doğal olarak destekleyen güçlü içeriklere sahiplerdir. Birçok uzman ilaç formunda olan takviyelerin değil mevsim meyve, sebze ve bitkilerinin bağışıklık sistemini önemli ölçüde güçlendirdiğini sık sık vurgular.

Son dönemlerde birçok kişi modern tıbbın yanı sıra alternatif tıbbın etkili yöntemlerinden de faydalanabilmek adına arama motorlarında sık sık sorgulamalarda bulunmaktadır. Özellikle birçok kişi tarafından bilinmeyen özel içerikler oldukça merak edilmektedir. Bu kapsamda son olarak gündeme gelen barut ağacı olmuştur. Güçlü içeriği ile dikkat çeken bu ağacın kabuklarının adeta şifa dağıttığı ortaya çıkmıştır. Peki, barut ağacının faydaları nelerdir? Barut ağacı kabuğu nasıl kullanılır? İşte konuya dair ayrıntılar…

BARUT AĞACI NEDİR?

Barut ağacı, bazı bölgelerde ‘akdiken’ ve ‘acı çehre’ isimleri ile de bilinmektedir. Avrupa, Afrika ve ılık Akdeniz ikliminin hakim olduğu bölgelerde, sulak dere kenarlarında yetişen bu ağacın yüksekliği 3 metreye kadar ulaşabilmektedir.
Yeşil fidanlı ve kirli beyaz çizgili bir görünüme sahip olan barut ağacının dallarından ve gövde kısmında bulunan kabuklarından birtakım uygulamalar ile şifalı içerikler hazırlanmaktadır. Eski dönemlerde tütsüsü yapılan kabuklar günümüzde çay olarak da tüketilmektedir.

BARUT AĞACI KABUĞUNUN FAYDALARI NELER?

Barut ağacının kabuklarını şifa niyetine kullanmak isteyenler için bir tavsiyede bulunan uzmanlar, seçilen ağacın en az 3 yaşında olması gerektiğini ifade etti.
Doğru bir şekilde ve doğru zamanda kullanılmaları durumunda barut ağacı kabuklarının pek çok hastalıkta tedavi edici olarak görev aldığını ifade eden uzmanlar, içeriğin öne çıkan faydalarını şu şekilde sıraladı:

Canan Karatay ekmek yerine o besini önerdi! Günde iki adet... Canan Karatay ekmek yerine o besini önerdi! Günde iki adet...

  •  Kabızlığı giderir.
  •  Spazm çözücüdür.
  •  Safranın salgılanmasını destekler.
  •  Bağırsakta bulunan parazitleri temizler.
  •  Hemoroit hastalığının tedavisinde kullanılır.
  •  Gut hastalığının semptomlarını hafifletir.
  • Metabolizmayı hızlandırarak zayıflama sürecini kısaltır.
  •  Yara ve çıban tedavisinde kullanılır.
  •  Sarılık ve siroz hastalıklarının tedavilerinde kullanılır.
  •  Karaciğer rahatsızlıklarının semptomlarını giderir.
  •  Kurşun zehirlenmesine karşı iyileştirici özelliğe sahiptir.

Barut ağacı kabuğunun nasıl kullanılması gerektiği de merak edilmektedir. Bunun için daha önceden kurutulmuş kabuklara ihtiyaç duyulmaktadır. Kabuklar yarım litre suyun içinde 6 saat kadar bekletildikten sonra on dakika boyunca kaynatılmalılardır. Daha sonrasında ise kabuklar süzülmeli ve kalan su günde 3 defa olacak şekilde yemeklerden hemen önce 1 çay bardağı kadar tüketilmelidir. Tüketimde aşırıya kaçılması durumunda ishal semptomları açığa çıkabilir. Bu neden ile bu çayı tüketmeden önce bir hekime danışmakta fayda vardır.

Muhabir: Haber Merkezi