Ağır ağır pişen güveç yemekleri hem bol vitaminli hem de oldukça lezzetlidir. ‘Güveç’ denilince bir çoğumuzun aklına ana malzemesi kırmızı et olan yemekler gelir. Oysaki beyaz et ile de lezzetli güveçler hazırlamak mümkündür.
Bu içeriğimizde sofralarınızın baş köşelerine oturacağına inandığımız güveçte tavuk tarifine yer verdik. İşte tavuk güveç tarifinin tüm püf noktaları…
TAVUK GÜVEÇ YAPIMI İÇİN GEREKEN MALZEMELER
Aşağıdaki malzemeleri kullanarak 25 dakika içerisinde 4 porsiyonluk tavuk güveç hazırlayabilirsiniz.
Tavuk güveç yapımı için gereken malzemeler şu şekildedir:
- Yarım kilo tavuk göğsü
- 1 tane soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 tane domates (orta boy olacak)
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tane biber (orta boy olacak)
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber (tatlı olacak)
- 1 çay kaşığı karabiber
- Üzeri için: 5- 6 tane cherry domates, 2 tane biber, 100 gram kadar kaşar peyniri.
TAVUK GÜVEÇ NASIL YAPILIR?
Tavuk güveç hemen hemen herkes tarafından rahatlık ile yapılabilecek pratiklikte bir yemektir. Ayrıca ekonomik de olan bu yemek, lezzeti ile de damak çatlatmaktadır.
Tavuk güveç yapımı esnasında izlenmesi gereken adımlar sırası ile şu şekildedir:
- Bir tavaya yağı alın ve kızdırın.
- Tavuk göğüslerini küp küp olacak şekilde doğrayın ve kızgın yağın içinde bir süre soteleyin.
- Tavuklar suyu çekmeye başladığında küp küp doğradığınız soğanları tavaya ekleyin.
- Soğanlar pembeleştikten sonra doğradığınız domatesleri, biberleri ve sarımsakları da tavaya ekleyerek soteleme işlemini sürdürün.
- Son olarak salçayı, tuzu ve diğer baharatları da ekledikten sonra suyu da ilave edip 5 dakika kadar pişirin.
- Hazırladığınız tavuklu karışımı güveç kaplarına paylaştırın.
- Domates, biber ve rendelediğiniz kaşar peynirini de güvecin üstüne yerleştirdikten sonra yemeğinizi 190 derecelik fırında 5- 10 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun!