Metrika
Reklamı Kapat

Mangal tadında tavuk! soslu tavuk nasıl yapılır? Püf noktaları

Birçok kişinin en sevdiği lezzetler arasında yer alan mangal, farklı tarifler ile evde de hazırlanabilir. Bu içeriğimizde çok yorulmadan, mangal tadında tavuk hazırlamanıza aracılık edeceğiz. İşte soslu tavuk tarifine dair püf noktaları…

Mangal tadında tavuk! soslu tavuk nasıl yapılır? Püf noktaları
Haber albümü için resme tıklayın

Bir çoğumuz günün yorgunluğu üzerimize çökmüşken yemek hazırlamanın karmaşası ile karşı karşıya kalırız. Bu gibi durumlarda pratik yemekler her daim kurtarıcımızdır. Ancak kolay tariflerin lezzetli de olmaları son derece önemlidir.

Hem pratik hem de lezzetli tarif arayanlar için hazırlamış olduğumuz bu içeriğimizde, damak çatlatan soslu tavuğa yer verdik. İşte dakikalar içerisinde hazırlayıp servis edebileceğiniz mangal tadında soslu tavuk tarifi…

Mangal tadında tavuk! soslu tavuk nasıl yapılır? Püf noktaları

SOSLU TAVUK İÇİN GEREKEN MALZEMELER

Aşağıdaki malzemeleri kullanarak 10 dakika içerisinde 4 kişilik soslu tavuk hazırlayabilirsiniz.

Soslu tavuk için gereken malzemeler şu şekilde sıralanabilir:

  • 400 gram tavuk göğsü.
  • Sosu için: 2 yemek kaşığı acı sos, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 3 diş ezilmiş sarımsak, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı kekik, çeyrek çay kaşığı kimyon, yarım çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz.Mangal tadında tavuk! soslu tavuk nasıl yapılır? Püf noktaları

SOSLU TAVUK NASIL YAPILIR?

  • Soslu tavuk eşsiz lezzetinin yanı sıra pratik tarifi ile de birçok kişinin sofrasında baş köşeye oturabilecek potansiyeldedir.
  • Sizler için düzenlemiş olduğumuz soslu tavuk malzemelerini kullanarak hazırlayacağınız bu eşsiz lezzetin yapım aşamaları şu şekilde sıralanabilir:
  • Soslu tavuk yapımına öncelikle sosu hazırlayarak başlayın.
  • Bir kaseye salçayı, acı sosu ve zeytinyağını ekleyin.
  • Malzemeleri şöyle bir karıştırdıktan sonra yukarıda sos için belirtmiş olduğumuz diğer malzemeleri de kaseye ekleyin.
  • Sosu iyice karıştırdıktan sonra tavuk göğüslerini ince ince kesin.
  • Kestiğiniz tavuk göğüslerini sosu içine ekleyin ve tüm tavuklar sosa bulanana kadar iyice karıştırın.
  • Sosladığınız tavuk göğüslerini dinlendirmek üzere (30 dakika ila 2 saat aralığında) buzdolabına kaldırın.
  • Sürenin sonunda tavukları ince şişlere geçirin.
  • Hazırladığınız tavuk şişleri ızgarada veyahut da yanmaz yapışmaz bir tavada arkalı önlü pişirin.
  • Közlenmiş sebzeler, turşu ve pilav eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
  •  

25 Nis 2024 - 14:01 - Yaşam