Metrika
Reklamı Kapat

Sultan kebabını bir de böyle deneyin! Tavuklu sultan kebabı nasıl yapılır? Püf noktaları

Ege Bölgesi’nin sevilen lezzetleri arasında yer alan sultan kebabını, bir de bizim tarifimiz ile deneyin! Parmaklarınızı yiyeceksiniz… İşte tavuklu sultan kebabına dair tüm merak edilenler…

Sultan kebabını bir de böyle deneyin! Tavuklu sultan kebabı nasıl yapılır? Püf noktaları
Haber albümü için resme tıklayın

Ülkemiz mutfağının ne derece zengin olduğu halkın yanı sıra topraklarımızı düzenli olarak ziyaret eden turistler tarafından da bilinmektedir. Doğal güzellikleri görmenin yanı sıra Türk mutfağının eşsiz lezzetlerini tadabilmek için de her sene ülkemizi ziyaret eden turistler, yemeklerimizi öve öve bitirememektelerdir.

Doğusundan batısına kuzeyinden güneyine damak çatlatan birçok lezzeti bünyesinde barındıran mutfağımız kebapları ile de ünlüdür. Bu kapsamda özellikle Ege Bölgesi’nde sıklık ile tüketilen ve birçok kişi tarafından da oldukça sevilen kebaplardan biri de sultan kebabıdır.

Farklı şekillerde hazırlanabilen orijinalinde ise kuzu eti kullanılan sultan kebabı, tarifi ile arama motorlarına sık sık konu olur. Peki, tavuklu sultan kebabı nasıl yapılır? İşte sizler için hazırlamış olduğumuz tarifin tüm detayları…

TAVUKLU SULTAN KEBABI İÇİN GEREKEN MALZEMELER

Aşağıdaki malzemeleri kullanarak 25 dakika içerisinde 2 kişilik tavuklu sultan kebabı hazırlayabilirsiniz.

Tavuklu sultan kebabı için gereken malzemeler şu şekilde:

  • 1 tane yufka
  • 250 gram tavuk
  • 100 gram bezelye
  • 1 tane kabak
  • 1 tane soğan
  • 1 tane havuç
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 ml su
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 100 gram kaşar peyniri

Beşamel sos için: 3 yemek kaşığı tereyağı, 3 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı un, yarım çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı muskat cevizi, 1 çay kaşığı karabiber.

TAVUKLU SULTAN KEBABI NASIL YAPILIR?

Tavuklu sultan kebabının yapım aşamasında izlenmesi gereken adımlar sırası ile şu şekilde:

  • Beşamel sos için unu tereyağında kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından da sütü yavaş yavaş ekleyin. Bu esnada karıştırmayı asla bırakmayın. Kıvamı koyulaşan sosun içine tuzu, rendelenmiş muskat cevizini ve karabiberi ekleyin ve şöyle bir karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın.
  • Beşamel sosun ardından tavuklu harcın yapımına geçin. Sıvı yağı ve tereyağını bir tencerede eritin. Soğanları pembeleşinceye kadar yağda kavurun ardından da tavukları ekleyin.
  • Bezelye, kabak, sarımsak ve havucu da birer dakikalık ara ile tencereye ekledikten sonra salçayı, suyu ve karabiberleri de ilave edin. Tavuklar ve sebzeler piştikten sonra harcı ocaktan alın.
  • Bir yufkayı 4 büyük üçgene ayırın. Üçgen yufkaların her birini bir kısımları aşağıya sarkacak şekilde kaselerin ortalarına yerleştirin. Ardından da her bir yufkanın içine tavuklu harçtan ekleyin ve yufkaları bohça şeklinde kapatın.
  • Ters çevirdiğiniz tavuklu yufkaları bir tepsiye yerleştirin ve ardından da her bir yufkanın üzerine birer kepçe beşamel sos dökün.
  • Beşamel sosun üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirdikten sonra tepsiyi 180 derecelik fırına gönderin. Yaklaşık olarak 15 dakika içerisinde yemeğiniz hazır. Afiyet olsun!

23 Nis 2024 - 13:54 - Yaşam