Metrika
Reklamı Kapat

Mersin'in ünlü lezzeti bu tarif ile sofranızda! Evde tantuni nasıl yapılır?

Birçok yönü ile ülkemizin en gözde yerlerinden olan Mersin, mutfağı ile de dikkat çekmektedir. Şehrin damakları çatlatan lezzetlerinin başında ise tantuni gelir. Peki, evde tantuni nasıl hazırlanır? Tantuni yapımının püf noktaları nelerdir? İşte detaylar…

Mersin'in ünlü lezzeti bu tarif ile sofranızda! Evde tantuni nasıl yapılır
Haber albümü için resme tıklayın

Gerek doğal güzellikleri gerek ise de misafirperverliği ile en gözde şehirlerimiz arasında yer alan Mersin, lezzetli mutfağı ile de birçok kişi tarafından yakından takip edilmektedir.

Mersin mutfağı birçok kişinin damak tadına hitap eder. Şehrin en ünlü lezzetinin ise tantuni olduğu bilinir. Bu yöreye has bir dürüm çeşidi olan tantuni, isteğe bağlı olarak tavukla veyahut da etle yapılabilir. Bizler bu içeriğimizde etli tantuninin tarifine yer verdik. İşte Mersin usulü etli tantuninin yapımına dair ayrıntılar…

Mersin'in ünlü lezzeti bu tarif ile sofranızda! Evde tantuni nasıl yapılır?

EVDE TANTUNİ İÇİN GEREKEN MALZEMELER

Aşağıdaki malzemeleri kullanarak 20 dakika içerisinde 4 porsiyon et tantuni hazırlayabilirsiniz.

Evde etli tantuni yapımı için gereken malzemeler şu şekildedir:

  • 4 tane tandır lavaşı
  • 400 gram ince doğranmış dana kontrfile
  • Yarım çay bardağı pamuk yağı
  • Çeyrek çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay bardağı su
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 2 tane domates
  • 1 tane soğanMersin'in ünlü lezzeti bu tarif ile sofranızda! Evde tantuni nasıl yapılır?

EVDE TANTUNİ NASIL YAPILIR?

Evde et tantuni yapımı esnasında izlenmesi gereken adımlar sırası ile şu şekildedir:

  • Etleri yağlarından arındırın ve ince ince dilimleyin.
  • Hazırladığınız etleri bir tencereye yerleştirin ve tencereye etlerin üzerini geçecek kadar soğuk su ilave edin.
  • Etlerinizi bir güzel haşlayın.
  • Etler haşlandıktan sonra bir tavayı iyice kızdırın ve pamuk yağını tavaya dökün.
  • Haşlanmış etleri pamuk yağının üzerine ekleyin.
  • Toz biberi de ekledikten sonra suyu azar azar azar dökün.
  • Etler suyu iyice çekene kadar pişirme işlemine devam edin.
  • Pişen etleri lavaşın içerisine yerleştirin.
  • İnce kıyılmış maydanozları, doğranmış domates ve soğanı lavaşa ilave edin.Mersin'in ünlü lezzeti bu tarif ile sofranızda! Evde tantuni nasıl yapılır?

Tantuniniz hazır. Afiyet olsun!

Yukarıda tarifini paylaşmış olduğumuz ev yapımı et tantuninin bir porsiyonu yaklaşık olarak 680 kcal’dir. Kalori hesabı, kullanılan malzemelerin miktarına ve cinsine göre değişiklik gösterebilir.

18 Nis 2024 - 10:36 - Yaşam