Genelde restoranların başlangıç menülerinde yer alan paçanga böreği birçok kişinin evde yapmaya cesaret edemediği hamur işlerindendir. Lezzeti damakta kalsa da iş evde paçanga böreği yapmaya gelince çoğu kişi çekingen davranır.
Paçanga böreğinin yapımının zor olduğu düşünülse de aslında gerçek öyle değildir. Sizler için hazırlamış olduğumuz tam ölçülü tarifimiz ile dakikalar içerisinde sofralarınızı şenlendirebileceksiniz. İşte enfes lezzeti ile paçanga böreğine dair tüm merak edilenler…
PAÇANGA BÖREĞİ İÇİN GEREKEN MALZEMELER
Aşağıdaki malzemeleri kullanarak 10 dakika içerisinde 8 adet paçanga böreği hazırlayabilirsiniz.
- Paçanga böreği için gereken malzemeler şu şekilde:
- 4’e bölünmüş 3 tane yufka
- 100 gram kaşar peyniri (rendelenecek)
- 70 gram çemensiz pastırma (doğranacak)
- 1 tane domates (kabukları soyulup, doğranacak)
- 2 tane yeşil biber (doğranacak)
- 2 su bardağı ayçiçek yağı (börekleri kızartmak için)
PAÇANGA BÖREĞİ NASIL YAPILIR?
Paçanga böreğinin yapımı sanılanın aksine son derece basittir. Böreğin yapımında el açması hamur yerine yufka kullanılıyor olması, pratik bir tarifin ortaya çıkmasını sağlamıştır.
- Paçanga böreğinin yapımında izlenmesi gereken adımlar sırası ile şu şekildedir:
- Yufkaları üst üste serin ve her bir yufkayı yırtmadan 4 eşit parçaya bölün (toplamda 8 adet yufka parçası elde etmeniz gerek).
- Pastırmayı küçük küçük olacak şekilde doğrayın.
- Kaşar peynirini rendeleyin.
- Domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp olacak şekilde doğrayın.
- Biberleri halka halka olacak şekilde doğrayın.
- Hazırladığınız tüm malzemeleri bir kasede birleştirin.
- Üçgen yufka parçalarının her birinin içini pastırmalı karışım ile doldurun ve yufkanın kenarlarını içe doğru katlayarak böreğe rulo şeklini verin (rulonun sonunda yufkanın ucunu hafif ıslatın, bu sayede kızartırken yufka açılmayacaktır).
- Ayçiçek yağını derin bir tavaya alıp kızdırın. Hazırladığınız paçanga böreklerini altın rengini alana kadar kızartın. Afiyet olsun!