Metrika
Reklamı Kapat

Bu tarif vazgeçilmeziniz olacak! Kızartmasız karnıyarık nasıl yapılır?

Karnıyarık, çok uzun yıllardır Türk mutfağının en sevilen lezzetleri arasında yer alır. Bizler de bu içeriğimize bu eşsiz lezzetin klasik tarifine oran ile çok daha zahmetsiz bir şekilde yapılabilen tarifine yer verdik. İşte kızartmasız karnıyarık tarifine dair tüm ayrıntılar…

Büyütmek için resme tıklayın

Karnıyarık, küçük- büyük fark etmeksizin birçok kişinin en sevdiği yemekler arasında yer alır. Vücudun hem sebze hem de protein ihtiyacının karşılanmasına aracılık eden bu eşsiz lezzet aile sofralarının yanı sıra davet sofralarının da vazgeçilmezlerindendir.

Senelerdir yapılan karnıyarık tarifinin öyküsü patlıcanların kızartılmaları ile başlar. Ancak bu kızartma hassas bünyelere bir miktar ağır gelebilir. Bu neden ile bizler de karnıyarıktan vazgeçemeyen ancak kızartmanın ağırlığını da tolere etmek isteyen o kişiler için bambaşka bir tarif hazırladık. İşte karşınıza kızartmasız karnıyarık tarifi! Şimdiden afiyet olsun.

Bu tarif vazgeçilmeziniz olacak! Kızartmasız karnıyarık nasıl yapılır?

KIZARTMASIZ KARNIYARIK TARİFİ İÇİN GEREKEN MALZEMELER

Kızartmasız karnıyarık tarifi klasik tarife oran ile çok daha zahmetsizdir. Bu tarifin yapımı için kullanılacak olan malzemeler ile 4 kişilik karnıyarık hazırlanabilir.

Kızartmasız karnıyarık tarifi için gereken malzemeler aşağıdaki gibidir:

  • 4 tane patlıcan, 1 yemek kaşığı zeytinyağı (patlıcan için).
  • 300 gram kıyma, 1 tane biber, 1 tane küçük boy soğan, 1 tane domates, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 çay kaşığı karabiber, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz (iç harcı için).
Bu tarif vazgeçilmeziniz olacak! Kızartmasız karnıyarık nasıl yapılır?

KIZARTMASIZ KARNIYARIK TARİFİ NASIL YAPILIR?

Kızartmasız karnıyarık tarifi yapımında izlenmesi gereken adımlar sırası ile şu şekilde:

  • Patlıcanları orta kısımlarından soyalım ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerlerine zeytinyağı gezdirelim.
  • 250 derecelik fırında 15- 20 dakika kadar pişirdiğimiz patlıcanların ardından iç harcın yapımına geçelim.
  • Biberleri ve soğanları minik minik doğrayalım. Zeytinyağı döktüğümüz tavada kavuralım.
  • Biberlerin ve soğanların üzerlerine kıymayı ekleyelim. Kıyam suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
  • Salçayı ve baharatları da ekledikten sonra bir süre daha kavurma işlemine devam edelim. Son olarak yarım su bardağı suyu da ekledikten sonra tavanın kapağını kapatalım.
  • Pişen patlıcanları bir borcama alalım ve üzerlerine bir bıçak yardımı ile çizikler atalım.
  • Patlıcanların ortalarına kıymalı iç harcı paylaştıralım.
  • Salçayı su ile seyreltip, borcama dökelim.
  • Borcamı fırına verelim. Kıymanın üzeri kızarana kadar yemeğimizi pişirelim.
  • Fırından çıkardığımız karnıyarıkları sıcak olarak servis edelim. Afiyet olsun!

Ekli Dosyalar

13 Nis 2024 - 11:08 - Yaşam