Metrika
Reklamı Kapat

İç pilav ve tavuğun muhteşem buluşması: Piliç Topkapı! Tarifi ve püf noktaları

Mutfağımızda iç pilav ile yapılan pek çok ana yemek bulunur. İç pilavın başrolü üstlendiği yemeklerden biri ise Piliç Topkapı’dır. Peki, Piliç Topkapı nasıl yapılır? İşte tam ölçülü tarifi…

Akşama misafiriniz ve siz hala ne yemek yapacağınız karar vermediniz mi? Paniğe gerek yok, hazırladığımız bu tarif tam size göre!

Senelerdir davet sofralarında başrolü üstlenen Piliç Topkapı’yı bir de bizim tarifimiz ile deneyin. Hem misafirlerinizin hem de siz ev sahiplerinin mideleri bayram edecek!

PİLİÇ TOPKAPI TARİFİ İÇİN GEREKEN MALZEMELER

Aşağıda sıraladığımız malzemeleri kullanarak 1 saat içinde 8 kişilik Piliç Topkapı hazırlayabilirsiniz.

Piliç Topkapı tarifi için gereken malzemeler şu şekilde sıralanabilir:

·         4 tane kemiksiz tavuk kalça, 1 çay kaşığı karabiber, yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber.

·         1 yemek kaşığı dolmalık fıstık, 1 su bardağı pirinç, 1 çay kaşığı yenibahar, 1 tane kuru soğan, 1 yemek kaşığı kuş üzümü, 1 çay kaşığı karabiber, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 su bardağı sıcak su, 1 tatlı kaşığı tuz (iç için).

·         Yarım yemek kaşığı domates salçası, yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 çay bardağı su (sos için).

PİLİÇ TOPKAPI TARİFİ NASIL YAPILIR?

Piliç Topkapı tarifinin yapımı esnasında izlenmesi gereken adımlar sırası ile şu şekilde sıralanabilir:

·         Zeytinyağını, baharatları ve tavuk kalçaları derince bir kaba alın ve iyice karıştırın.

·         Tavukların sosa iyice bulandığından emin olduktan sonra kabın üzerini bir streç film ile kapatın ve 30 dakika kadar bekleyin.

·         Yapışmaz bir tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağını dökün ve dolma fıstıkları ile kuş üzümlerini ekleyin.

·         Fıstıkların rengi döndükten sonra küp küp doğradığınız soğanları da tencereye ekleyin ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavurma işlemine devam edin.

·         Soğanlar rengini aldıktan sonra bol su ile yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri tencereye ilave edin.

·         Baharatları da ekledikten sonra 1 bardak sıcak suyu ilave edin ve tencerenin kapağını kapatın.

·         İç pilav suyunu çekene kadar (yaklaşık 8 dakika) bekleyin.

·         Tavukları derileri altta kalacak şekilde açın ve içlerini pilav ile doldurun.

·         Tavukların her birini sarma gibi sardıktan sonra kenarlarını bir kürdan yardımı ile kapatın.

·         Sos için gereken tüm malzemeleri bir kaseye alın ve iyice karıştırdıktan sonra tepsiye dökün.

·         Yemeğinizi önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun!

08 Nis 2024 - 15:08 - Yaşam