Metrika
Reklamı Kapat

Sebze, tarhana, tavuk... Üçü bir arada muhteşem lezzet! Tarhanalı sebzeli tavuk tarifi

Klasik tavuk tariflerinden sıkılanlara bambaşka bir lezzet ile geldi. Tarhana, sebze ve tavuğu buluşturan bu tarifimiz ile sofralarınız şenlenecek.

Vücudunun protein ihtiyacını tavuk tüketimi ile karşılamaktan hoşlananlar, beyaz eti birçok tarifte kullanılır. Çorbası, tencere yemeği, fırın yemeği derken birçok çeşidi ile damakları çatlatan tavuk, bir yerden sonra ise birtakım farklı tariflerde denenmek istenir.

Tavuk ile yapılabilecek tüm yemekleri yaptığınıza inanıyor ve bu neden ile de farklı lezzetler keşfetmek istiyorsanız, bu içeriğimiz tam size göre! İşte fırında tarhanalı sebzeli tavuk tarifinin tüm ayrıntıları…

FIRINDA TARHANALI SEBZELİ TAVUK TARİFİ İÇİN GEREKEN MALZEMELER

Aşağıda paylaştığımız malzeme listesini kullanarak 20 dakika içerisinde 4 kişilik fırında tarhanalı sebzeli tavuk yemeği hazırlayabilirsiniz.

Fırında tarhanalı sebzeli tavuk için gereken malzemeler şu şekilde:

·         6 tane tavuk kalça, 2 tane havuç, 3 tane patates, 1 tane soğan, 1 tane dolmalık yeşil biber, 1 tane dolmalık sarı biber, 3 diş sarımsak.

·         Yarım çay bardağı zeytinyağı, yarım çay bardağı kaynar su, bir tutam kimyon, bir tutam tuz, 3 yemek kaşığı toz tarhana (sosu için).

·         Yarım demet maydanoz (servis için).

FIRINDA TARHANALI SEBZELİ TAVUK NASIL YAPILIR?

Fırında tarhanalı sebzeli tavuk yemeği hem doyurucu hem besleyici hem de ekonomiktir. Bu yemeğin bir porsiyonu için hesaplanmış olan kalori değeri ise 298’dir.

Lezzetli bir tarhanalı sebzeli tavuk yemeği hazırlamak için izlemeniz gereken adımlar sırası ile şu şekildedir:

·         Tarhanayı, tuzu, kimyon, zeytinyağını ve kaynar suyu bir kapta iyice karıştırın.

·         Patatesi, havucu, soğanı, sarımsakları, biberleri iri küpler halinde doğrayın ve tavuk kalçalar ile birlikte hazırladığınız harcın içine ekleyin.

·         Tüm malzemeleri tarhanalı sosa iyice bulayın.

·         Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve ardından da tavuklu, sebzeli, tarhanalı karışımı tepsiye dökün.

·         Karışımı ellerinizle iyice bastırarak tepsiye yayın.

·         Yemeğinizi önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar (yaklaşık olarak 40 dakika kadar) pişirin.

·         Yemek sıcakken üzerine ince kıyılmış maydanozları serpin.

·         Afiyet olsun.

07 Nis 2024 - 22:20 - Yaşam