Metrika
Reklamı Kapat

Evde 40 dakikada kıymalı pide tarifi! 5 kişi birden doyacak... Kıymalı pide nasıl yapılır?

Birçok kişi tarafından severek tüketilen kıymalı pideyi, kendi mutfağınızda hazırlamaya ne dersiniz? İşte restoranlardakini aratmayacak o kıymalı pidenin yapılışına dair ayrıntılar…

Birçok kişinin en sevdiği pide çeşitlerinden olan kıymalı pide, son dönemlerde lezzeti ile değil uçuk fiyatları ile gündeme gelmeye başladı. Yaşanan maliyet artışından ötürü restoranların menülerinde durmadan değişikliğe uğrayan kıymalı pide fiyatları, arama motorlarında ‘Evde pide nasıl yapılır?’ sorusunun sorgulanmasına yol açtı.

Lezzeti ile damak çatlatan kıymalı pide, aslında sanıldığından çok daha kolay yapım aşamalarını barındırır. Burada önemli olan pidenin doğru tarif ile hazırlanmasıdır. Peki, evde kıymalı pide nasıl yapılır? İşte kıymalı pide yapımına dair tüm merak edilenler…

KIYMALI PİDE TARİFİ İÇİN GEREKEN MALZEMELER

Aşağıda sıraladığımız malzemeleri kullanarak 40 dakika içinde 5 adet kıymalı pide hazırlayabilirsiniz.

Kıymalı pide yapımında kullanılan malzemeler şu şekilde:

·         1 yemek kaşığı toz şeker, 1 yemek kaşığı kuru maya, 1 su bardağı ılık su, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 3 su bardağı un (hamuru için).

·         Yarım çay bardağı su, 300 gram dana kıyma, 1 çay kaşığı tuz, 2 tane domates, 3 diş sarımsak, 1 tane soğan, 4 tane sivri biber, 2 yemek kaşığı sıvı yağ (harç için).

·         1 tane yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı sıvı yağ (üzeri için).

EVDE KIYMALI PİDE NASIL YAPILIR?

Evde kıymalı pide hazırlarken uyulması gereken yapım aşamaları şu şekilde sıralanabilir:

·         Kuru mayayı, toz şekeri ve ılık suyu bir kaba alıp karıştırın ve mayanın aktifleşmesi için yaklaşık olarak 10 dakika kadar bekleyin.

·         Süre sonunda mayalı karışım içine sıvı yağı, unu ve tuzu ekleyin.

·         Hamuru ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar iyice yoğurun ve sonrasında da ılık bir yerde 45 dakika boyunca bekletin.

·         Hamur mayalanırken iç harcın yapımına geçin. Soğanı, domatesleri ve biberleri ince ince doğrayın ardından da kıymayı ekleyin.

·         Sarımsağı, suyu ve yağı da ekledikten sonra kıymalı harcınızı baharatlar ile lezzetlendirin.

·         Mayalanıp kabaran hamuru tezgaha alıp şöyle bir yoğurun.

·         Silindir gibi uzattığınız hamuru 6 eşit parçaya bölün.

·         Uzunlamasına açtığınız her bir bezenin incecik olmasına özen gösterin.

·         Yağlayıp unladığınız fırın tepsisine aldığınız hamurların içlerine kıymalı harcı bölüştürün.

·         Hamurun kenarlarını içe doğru kıvırın. Burada güzelce bastırmanız önemli. Aksi takdirde pidenin kenarları pişme aşamasında açılacaktır.

·         Yumurtanın sarısı ile yağı çırpın ve bir fırça yardımı ile pidenin kenarlarına sürün.

·         Pidelerinizi önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kenarları kızarana kadar (yaklaşık 12 dakika) pişirin.

·         Pidelerinizi sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!

01 Nis 2024 - 22:28 - Yaşam