Metrika

Hem şifalı hem lezzetli! Yeşil mercimek çorbası nasıl yapılır?

Bakliyatların en şifalısı olarak bilinen yeşil mercimek, birçok yörede çorbası ile de meşhurdur. Peki, yeşil mercimek çorbası nasıl yapılır? İşte tam ölçülü tarifimize dair ayrıntılar…

Doğru beslenmenin bağışıklık sistemini direkt olarak etkilediği, uzmanlar tarafından sık sık dile getirilir. Meyve ve sebze tüketiminde mevsim ürünlerine dikkat edilmesi gerektiğini yanı sıra bakliyat tüketiminden de kaçınılmaması gerektiğini vurgulayan uzmanlar, küçük- büyük fark etmeksizin her yaş grubunun sağlıklı bir yaşam adına düzenli beslenmesi gerektiğini ifade etti.

Uzmanların ‘sağlıklı beslenme’ başlığı altında sıraladıkları ürünler arasında yer alan yeşil mercimek, faydaları sayesinde birçok sofranın vazgeçilmezi konumunda. Protein içeriği bakımından son derece zengin olan bu bakliyatın sık sık tüketilmesi gerektiğini vurgulayan uzmanlar, bu sayede özellikle demir oranının yükseltilebileceğini belirtti.

Yeşil mercimek yemek bir ana yemek olarak servis edilebileceği gibi başlangıçta da sofralarda yerini alabilir. Bu noktada birçok kişi tarafından tercih edilen yeşil mercimekli çorba, arama motorlarında sık sık sorgulanır. Peki, yeşil mercimek çorbası nasıl yapılır? İşte detaylar…

YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI İÇİN GEREKEN MALZEMELER

Aşağıdaki malzemeleri kullanarak 15 dakika içerisinde 4 kişilik yeşil mercimek çorbası hazırlayabilirsiniz.

Yeşil mercimek çorbası yapımında kullanılması gereken malzemeler şu şekilde:

·         1 su bardağı yeşil mercimek, 1 diş sarımsak, 1 tane orta boy kuru soğan, 1 yemek kaşığı domates salçası, 4 yemek kaşığı sıvı yağ, yarım su bardağı erişte (kesme makarna), 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 çay kaşığı tuz, 2 çay kaşığı kuru nane, yarım çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber.

YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Yeşil mercimek çorbası yapımında izlenmesi gereken adımlar sırası ile şu şekilde:

·         Yeşil mercimeği tencereye alın ve tencereye mercimeğin üzerini geçecek kadar su ile doldurun.

·         Yeşil mercimekler haşlanırken kuru soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın.

·         Soğan ve sarımsağı yağda kavurun, yeşil mercimekleri süzüp kenara alın.

·         Kavrulan soğan- sarımsak karışımına salçaları ekleyin ve kokuları çıkana kadar kavurun.

·         Salçaların ardından erişteyi de tencereye ekleyin ve 2 dakika kadar daha kavurma işlemine devam edin.

·         Son olarak yeşil mercimekleri, baharatları ve suyu da tencereye ekleyerek ocağın altını orta ayara getirin.

·         Çorbayı 15 dakika kadar kaynattıktan sonra sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!

29 Mar 2024 - 21:59 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yenidevir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yenidevir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yenidevir Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yenidevir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.