Metrika

Damak çatlatan beşamel soslu tavuk tarifi! 35 dakikada hazır... Parmaklarınızı yiyeceksiniz

Tavuk, vücudun ihtiyaç duyduğu protein miktarını en ekonomik şekilde karşılayan ürünlerden biridir. Büyük- küçük fark etmeksizin birçok kişi tarafından severek tüketilen bu gıda, farklı şekillerde hazırlanabilir.

Damak çatlatan beşamel soslu tavuk tarifi! 35 dakikada hazır... Parmaklarınızı yiyeceksiniz
Damak çatlatan beşamel soslu tavuk tarifi! 35 dakikada hazır... Parmaklarınızı yiyeceksiniz
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Tavuk ile yapılan birçok ana yemek bulunur. Et yemeklerine oran ile çok daha hafif olan tavuk yemekleri, yapımları itibari ile de son derece pratiktir. Bu kapsamda bizler de sizler için bu içeriğimizde lezzeti ile damaklarınızı çatlatacak bir tavuk yemeğine, beşamel soslu tavuğun tarifine yer verdik. Şimdiden afiyet olsun!

Damak çatlatan beşamel soslu tavuk tarifi! 35 dakikada hazır... Parmaklarınızı yiyeceksiniz

BEŞAMEL SOSLU TAVUK TARİFİ İÇİN GEREKEN MALZEMELER

Aşağıda sıralamış olduğumuz malzemeleri kullanarak 35 dakikada 4 kişilik beşamel soslu tavuk yapabilirsiniz.

Beşamel soslu tavuk tarifi için gereken malzemeler şu şekilde sıralanabilir:

  •          600 gram kuşbaşı tavuk göğüs, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, yarım çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz, yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (üzeri için).
  •          3 yemek kaşığı tereyağı, 2,5 su bardağı soğuk süt, 2 yemek kaşığı un, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi (beşamel sos için).Damak çatlatan beşamel soslu tavuk tarifi! 35 dakikada hazır... Parmaklarınızı yiyeceksiniz

BEŞAMEL SOSLU TAVUK NASIL HAZIRLANIR?

Beşamel soslu tavuğun yapımı için izlemeniz gereken adımlar sırası ile şu şekilde:

  •          Zeytinyağını kızdırın ve kuşbaşı doğranmış tavukları yüksek ateşte soteleyin.
  •          Tuz ve karabiberi de ekledikten sonra tavukları bir kez daha karıştırın ve ocaktan alın.
  •          Beşamel sos yapımına geçin. Tereyağını eritin ve 2 yemek kaşığı unu kokusu çıkana kadar kavurun.
  •          Soğuk sütü yavaş yavaş una ekleyin (topaklanmaması için sürekli karıştırın).
  •          Karabiberi, tuzu ve muskat cevizini de beşamel sosa ekleyin.
  •          Son olarak kaşar peynirini de tavaya ekleyin ve sosu ocaktan alın.
  •          Sotelenen tavukları bir tepsiye dökün.
  •          Beşamel sosu tavukların üzerine yayın.
  •          Sosun üzerine kaşar peynirini de ekledikten sonra tepsiyi 200 derecede önceden ısıtılmış fırına yerleştirin.
  •          Kontrollü olarak 25 dakika kadar pişirdiğiniz beşamel soslu tavuğunuz servise hazır. Afiyet olsun!Damak çatlatan beşamel soslu tavuk tarifi! 35 dakikada hazır... Parmaklarınızı yiyeceksiniz

 

28 Mar 2024 - 14:45 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yenidevir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yenidevir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yenidevir Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yenidevir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.