Metrika

Diyarbakırlılar yemeden duramaz! Bu tas kebabı tarifi damak çatlatacak

Zengin mutfağı ile bilinen Diyarbakır yöresinin en lezzetlilerinden olan tas kebabını, bir de bizim tarifimiz ile deneyin! İşte tam ölçülü tas kebabı tarifine dair ayrıntılar…

Diyarbakırlılar yemeden duramaz! Bu tas kebabı tarifi damak çatlatacak
Diyarbakırlılar yemeden duramaz! Bu tas kebabı tarifi damak çatlatacak
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Türk mutfağının uluslararası çapta büyük başarılar ile anılmasına katkı sunan yörelerin başında gelen Diyarbakır, her damak tadına hitap eden ana yemekleri ile ünlüdür. Yörenin en sevilen lezzetleri arasında yer alan tas kebabı ise coğrafi işaretlidir.

Diyarbakırlılar yemeden duramaz! Bu tas kebabı tarifi damak çatlatacak

‘Üsküre kebabı’ da denilen Diyarbakır tas kebabı 20 Ağustos 2021 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. Bu yemek hem yapımı hem de lezzeti bakımından son derece özeldir. Peki, Diyarbakır tas kebabı nasıl yapılır? Diyarbakır tas kebabı yapımında dikkat edilmesi gereken püf noktalar nelerdir? İşte ayrıntılar…

Diyarbakırlılar yemeden duramaz! Bu tas kebabı tarifi damak çatlatacak

DİYARBAKIR TAS KEBABI TARİFİ İÇİN GEREKEN MALZEMELER NELER?

Yörenin en özel yemeklerinden olan tas kebabı için gereken malzemeler şu şekilde sıralanabilir:

·         500 gram kuşbaşı kuzu eti, 50- 60 tane arpacık soğanı, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 büyük patates, bir tutam toz şeker, tuz, karabiber, pul biber, bir kase pirinç, 200 gram tereyağı.

Yukarıda belirtilmiş olan malzemeleri kullanarak 12- 14 kişilik tas kebabı yapabilirsiniz.

Diyarbakırlılar yemeden duramaz! Bu tas kebabı tarifi damak çatlatacak

DİYARBAKIR TAS KEBABI TARİFİ NASIL YAPILIR?

Özellikle kalabalık davet sofraları için tercih edilebilecek Diyarbakır tas kebabı tarifi için izlenmesi gereken adımlar sırası ile şu şekildedir:

Diyarbakırlılar yemeden duramaz! Bu tas kebabı tarifi damak çatlatacak

·         Patatesleri küp küp doğrayın ve arpacık soğanlarını soyun.

·         Patatesi, eti, salçayı, soğanları ve baharatları pilav tenceresinde bir güzel karıştırın.

·         Tencerenin alt tabanı karışımı yayın (1- 2 parça eti ayırın).

·         Karışımın üzerini bir tas ile kapatın ve ardından kaynar suyu ilave edin.

·         Pirinçleri güzelce yıkayıp süzün.

·         Yıkadığınız pirinçleri tencereye ekleyin.

·         Tencerenin kapağını kapatın ve yemeğinizi kısık ateşte pişmeye bırakın.

·         Yemek pişerken bir yandan da tereyağını bir tavada kızdırın.

·         Pişen yemeği ocaktan alın ve çok karıştırmadan servis edin. Kızgın tereyağı tas kebabının üzerinde gezdirin. Afiyet olsun!

27 Mar 2024 - 14:05 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yenidevir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yenidevir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yenidevir Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yenidevir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.