Metrika

Ocakbaşı evinize gelsin! Bu tarif ile 30 dakikada Adana kebap hazırlamak mümkün

Kebapların en sevilenlerinden olan Adana kebap genel olarak restoranlarda ve ocakbaşlarında yenilen bu kebap, aslında evde de pratik bir şekilde hazırlanabilir. Peki, evde Adana kebap nasıl yapılır? İşte kebabın tam ölçülü tarifi…

Ocakbaşı evinize gelsin! Bu tarif ile 30 dakikada Adana kebap hazırlamak mümkün
Ocakbaşı evinize gelsin! Bu tarif ile 30 dakikada Adana kebap hazırlamak mümkün
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Uluslararası çapta yoğun bir ilgi ile karşılamaya devam eden Türk mutfağı, damak çatlatan lezzetlere sahiptir. Dört bir yanından farklı lezzetlere şahitlik edebileceğimiz ülkemizde birçok kişinin favorisi kebaplardır.

Ocakbaşı evinize gelsin! Bu tarif ile 30 dakikada Adana kebap hazırlamak mümkün

Her yörede farklı farklı içeriklere sahip olabilen kebaplar, Türk mutfağının en önemli üyeleri arasında yer alır. Onlarca kebap çeşidi arasında birçok kişinin favorisi ise Adana kebabıdır. Öyle ki yalnızca diğer şehirlerden değil diğer ülkelerden dahi Adana’ya yalnızca kebabını yemek için gidenler dahi vardır.

Adana’da kebap yeme imkanı olmayan birçok kişi kendi şehirlerinde hizmet veren restoranlara ve ocakbaşlarına gider. Ek olarak evde de Adana kebap hazırlamak mümkündür. Peki, nasıl? İşte evde Adana kebap yapımına dair tüm merak edilenler…

Ocakbaşı evinize gelsin! Bu tarif ile 30 dakikada Adana kebap hazırlamak mümkün

EVDE ADANA KEBAP YAPIMI İÇİN GEREKEN MALZEMELER

Aşağıda sıralayacağımız malzemeleri kullanarak 6 kişilik Adana kebap hazırlayabilirsiniz. Bu kebap türünün hazırlık aşaması 30 dakika, pişirme aşaması ise yaklaşık olarak 20 dakika kadar sürmektedir.

Evde Adana kebap yapımı için gereken malzemeler şu şekilde:

  • 600 gram kıyma (kuzu- dana karışık), 2 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tane kapya biber, 1 yemek kaşığı tereyağı.
Ocakbaşı evinize gelsin! Bu tarif ile 30 dakikada Adana kebap hazırlamak mümkün

EVDE ADANA KEBAP NASIL YAPILIR?

Evde Adana kebap yapımında izlenmesi gereken adımlar sırası ile şu şekilde:

  • Kıymaya pul biberi ekleyin 15 dakika boyunca yoğurun.
  • 15 dakikalık sürenin ardından tuz, tereyağı ve ince doğranmış kapya biberi de karışıma ekleyerek 5 dakika kadar yoğurmaya devam edin. Burada ara ara ellerinizi ıslatmanız, kebabı daha rahat yoğurtmanızı sağlayacaktır.
  • Homojen bir kıvama gelen kebaptan parçalar kopararak çöp şişlere geçirin.
  • Hazırladığınız kebapları 5- 6 saat dinlendirmek üzere buzdolabına kaldırın.
  • 5- 6 saatin sonunda kebaplarınızı buzdolabından çıkartın ve isterseniz fırında isterseniz de tavada pişirin. Fırında pişireceksiniz fırını 180 derecede ısıtın. 20 dakika sonunda kebabınız hazır. Afiyet olsun.

26 Mar 2024 - 12:22 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yenidevir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yenidevir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yenidevir Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yenidevir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.