Metrika

Ananas Kabuğu Nasıl Kullanılır, Neye İyi Gelir?

Tropikal meyveler arasında ön plana çıkan ananas, kendine has lezzeti ve şekliyle dikkat çekmektedir. Ananas insan sağlığı için oldukça faydalıdır. Aynı şekilde anansın kabuğu da sağlık üzerinde olumlu etkilere sahiptir.

Ananas Kabuğu Nasıl Kullanılır, Neye İyi Gelir?
Ananas Kabuğu Nasıl Kullanılır, Neye İyi Gelir?
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Hem lezzetli hem de sağlıklı tropikal bir meyve olan ananas, birçok kişi tarafından sevilerek tüketilmektedir. Özellikle diyet programlarında sık sık yer alan bu meyve, kişilerin kilo vermesine yardımcı olur. Ananasın içerisinde yer alan bromelanin maddesi, kilo verme sürecine destek olur ve kişilerin daha sağlıklı bir şekilde bu süreci tamamlamasını sağlar.

Ananas Kabuğu Nasıl Kullanılır, Neye İyi Gelir?

Anansın içerisinde yer alan bromelanin maddesinin, kabuk kısmında daha fazla olduğunu biliyor muydunuz? Evet, kişilerin zayıflamasına katkı sunan bu madde ananasın kabuğunda yer alır ve aynı zamanda ananas kabuğu, sindirim sisteminin daha düzenli bir şekilde çalışmasına da katkı sunar. Bu nedenle ananas kabuklarının çöpe atılması yerine, şifa kaynağı olarak kullanılması gerekir. Bu yazımızda biz de ananas kabuğundan nasıl yararlanabileceğinizi araştırdık.

Ananas Kabuğu Nasıl Kullanılır, Neye İyi Gelir?

Ananas Kabuğunun Faydaları Nelerdir?

Tropikal meyveler arasında yer alan ananas, salatalardan tatlılara kadar farklı birçok tarifte yer alır. Özellikle iç kısmının tüketimi gerçekleştirilse de bu yazımızdan sonra ananasın kabuklarından da nasıl yararlanabileceğinizi öğrenmiş olacaksınız. İşte ananas kabuklarının bilinmeyen o faydaları;

* Ananas kabuklarının doğru ve düzenli bir şekilde kullanılması öksürüğün kesilmesini sağar

* Mide sorunlarının geçmesini sağlar

* Ciltte meydana gelen nasır oluşumlarının tedavi edilmesini sağlar

* Kanser tedavisinde uygulanan kemoterapi ile ananas kabuğunun faydaları birleştiğinde, kanserli hücrelerin büyümesi engellenir

* Ananas kabuğu kişilerin prostat kanserine ve kolon kanserine yakalanmasını engelleyen beta karoten içeriğine de sahiptir

Ananas Kabuğu Nasıl Kullanılır, Neye İyi Gelir?

Ananas Kabuğu Nasıl Kullanılır?

Ananas kabuğu, dikenli yapısı ile dikkat çekmektedir. Kullanım amacına göre ananas kabuğunun hazırlanma aşaması da değişiklik göstermektedir. Genel olarak ananas kabuğundan elde edilen çayın tüketimi ile bu doğal şifa kaynağının birçok faydasından yararlanılabilir.

Cilt üzerindeki nasır sorunlarını tedavisi için ananas kabuğunu tercih edecek olanlar, ananas kabuğundan küçük bir parça keserek, nasırlı olan bölgesinin üzerine koyabilir. Kabuğun iç kısmı nasırlı olan bölgenin üzerine yerleştirilir ve oraya sabitlenir. Bir gece boyunca nasır üzerinde bekletilen ananas kabuğu, ölü deriyi kolayca parçalar ve nasırın yok olmasını sağlar.

Ananas Kabuğu Nasıl Kullanılır, Neye İyi Gelir?

Ananas Kabuğu Çayı Nasıl Yapılır?

Ananas kabuğunun sunduğu faydalardan yararlanmak için çayının demlenmesi tercih edilmelidir. Bunun için bir adet ananasın kabuklarının güzel bir şekilde yıkanması gerekir. Dikenli kabukların olduğu yeşil kısımların doğranması ve bir saat kadar tuzlu suda bekletilmesi gerekir.

Bu işlemin ardından tuzlu su dökülür ve ananas kabuklarının üzerine iki litre su ilave edilir. Ardından bir parça zencefil, bir adet kabuk tarçın ve son olarak yarım parça limonda karışımın içerisine eklenir. Birkaç dakikalık kaynama sürecinin ardından ananas kabuğu çayı süzülerek tüketilebilir.

Ananas Kabuğu Nasıl Kullanılır, Neye İyi Gelir?

Ananas Kabuğu Çayı Tüketirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ananas kabuğundan elde edilen çayın tüketimi, gün içerisinde aralıklı olarak üç kez gerçekleştirilebilir. Bunun yanı sıra ananas kabuğu çayının ve direkt anansın tüketiminde dikkat edilmesi gereken bazı unsuralar bulunur. Özellikle taze olmayan ananastan elde edilecek çayın tüketilmesi kusma ya da ishal gibi sorunların meydana gelmesine neden olabilir. Bu nedenle ananas kabuğu çayı yaparken mutlaka taze meyvelerin tercih edilmesi gerekir.

Bunun yanı sıra çok fazla ananas kabuğu çayı ve meyvesinin tüketilmesi de istenmeyen sağlık sorunlarının meydana gelmesine neden olur. Bunların başında diş eti hassasiyeti ve dilde hassasiyetin meydana gelmesi yer alır. Kusma, mide ekşimesi ve reflüde artışın meydana gelmesi de yine ananas kabuğu çayının çok tüketilmesine bağlı olarak gelişebilir.

25 Mar 2024 - 09:19 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yenidevir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yenidevir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yenidevir Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yenidevir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.