Metrika

Arnavut Ciğeri Hangi Ciğerden Yapılır?

Arnavut ciğeri, Türk mutfağında öne çıkan lezzetlerden birisidir. Oldukça fazla kişi tarafından sevilen bu lezzetin hangi ciğerden yapılması gerektiği ise merak konusu oldu. İşte enfes Arnavut ciğeri tarifi…

Arnavut Ciğeri Hangi Ciğerden Yapılır?
Arnavut Ciğeri Hangi Ciğerden Yapılır?
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Türk mutfağı oldukça geniş yemek seçeneklerine ev sahipliği yapmaktadır. Bu yemekler ve mezeler, yörelere göre farklılık gösterir. Her yörenin kendine has lezzetleri ise Türk mutfağının birbirinden farklı renklerini oluşturur. Özellikle meze olarak sıklıkla tercih edilen Arnavut ciğeri ise sofralara lezzet katmaktadır.

Arnavut ciğerini evde yapmak isteyenlerin ilk araştırdığı soru, Arnavut ciğerinin hangi ciğerden yapılacak olduğudur. Arnavut ciğeri yapmak için tercih edilecek ciğer, Arnavut ciğerinin nasıl yapılacağı ve püf noktalarının neler olduğunu sizler için bu yazımızda derledik. Siz de bu adımları takip ederek ve doğru ciğeri tercih ederek evinizde oldukça lezzetli bir tat yakalayabilirsiniz.

Arnavut Ciğeri Hangi Ciğerden Yapılır?

Arnavut Ciğerinde Tercih Edilmesi Gereken Ciğer Türü

Arnavut ciğerinin lezzetli olması ve dışarıda tüketilenler aynı tada sahip olması için doğru ciğerin tercih edilmesi gerekir. Aksi halde hazırlanan Arnavut ciğeri lezzetsiz ve sert bir yapıda olacaktır. Bu eşsiz lezzeti hazırlamak için dana ciğeri kullanılması gerekir. Birçok kişi kuzu ciğeri kullanımı da tercih etmektedir. Ancak kuzu ciğerinden yapılan Arnavut ciğeri, dana ciğerinden yapılana göre daha sert olacaktır. Bu nedenle tariflerinizde dana ciğeri kullanmayı tercih etmelisiniz.

Arnavut Ciğeri Hangi Ciğerden Yapılır?

Arnavut Ciğeri Yapmak İçin Gerekli Olan Malzemeler

Arnavut ciğeri hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler şu şekilde sıralanır;

* 600 gram dana ciğeri

* 1 çay bardağı un

* 1 çay kaşığı tuz

* 1 çay kaşığı karbonat

* 1 su bardağı sıvı yağ

* 1,5 çay kaşığı toz kişniş

* 2 adet patates

* 2 su bardağı sıvı yağ

Arnavut Ciğeri Hangi Ciğerden Yapılır?

Arnavut ciğerinin sumaklı sosu için gerekli olan malzemeler;

* 1 adet kırmızı soğan

* 1 çay kaşığı tuz

* 1 çay kaşığı suman

* Yarım demek ince kıyılmış maydanoz

Arnavut Ciğeri Hangi Ciğerden Yapılır?

Arnavut Ciğeri Nasıl Hazırlanır?

Arnavut ciğeri hazırlamak için ilk olarak ciğerlerin zarlarının çıkartılması ve kuşbaşı olacak şekilde doğranması gerekir. Ardından ciğerlerin kanının süzülmesi için beklenmelidir. Ciğerler bu aşamadan sonra unlanır ve renk alıncaya kadar yağda kızartılır. Unlama aşamasında ciğer için gerekli olan baharatlar una karıştırılarak ciğere daha iyi işlemesi sağlanır. Kızartılan ciğerler kapalı bir kap içerisine alınır ve bekletilir. Ardından küp küp olacak şekilde doğranmış patatesler kızartılır. Bu aşamada ciğerlerin soğan ile harmanlanması için kırmızı soğan hazırlanır. Kırmızı soğan ince ince doğrandıktan sonra sumak ve kıyılmış maydanoz ile iyice harmanlanır. Son olarak ciğer ve patates hazırlanan sumaklı soğan sosu ile karıştırılır ve afiyetle tüketilir.

Arnavut Ciğeri Hangi Ciğerden Yapılır?

Arnavut Ciğeri Hazırlamanın Püf Noktaları

Arnavut ciğerinin dışarıda tükettikleriniz ile aynı lezzete sahip olması için yapım aşamasında bazı püf noktalarına dikkat etmeniz gerekir. Bu püf noktaları şu şekilde sıralanabilir;

* Ciğerin mutlaka küp küp doğranması gerekir. Enine olacak şekilde kesilen ciğerlerden Arnavut ciğeri olmaz

* Ciğerlerin kızartılması aşamasında, kızartmalık yağın mutlaka iyice kızması gerekir

* Ciğerler kızgın yağ içerisinde en fazla üç dakika bekletilmelidir. Daha uzun süre bekletilmesi halinde ciğerlerin sertleşmesi meydana gelecektir

* Yumuşak bir Arnavut ciğeri tüketmek isteyenlerin kesinlikle ciğerleri yıkamaması gerekir

* Hazırlanan Arnavut ciğerinin muhafaza edilmesi için kesinlikle cam ve kapaklı bir kabın tercih edilmesi gerekir. Bu sayede Arnavut ciğeri sağlıklı ve taze şekilde muhafaza edilebilir ve bir kez daha tüketilebilir

06 Mar 2024 - 17:08 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yenidevir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yenidevir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yenidevir Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yenidevir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.