Metrika

Lokanta Usulü Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır? Evde Lokanta Usulü Bulgur Pilavı Tarifi

Lokantalarda pişirilen pilavın tadını sevmeyen yoktur. Bu yazımızda sizlere lokantalarda yediğimiz bulgur pilavının nasıl yapıldığını anlatacağız.

Lokanta Usulü Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır? Evde Lokanta Usulü Bulgur Pilavı Tarifi
Lokanta Usulü Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır? Evde Lokanta Usulü Bulgur Pilavı Tarifi
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Bir restorana gittiğinizde, hevesle nefis bir yemek siparişi veriyorsunuz ve özellikle bir porsiyon bulgur pilavı istiyorsunuz. Daha sonra, yerel bir dükkanda kebap yerken, size eşlik eden bulgur pilavının görüntüsüyle büyüleniyor ve anında aşık oluyorsunuz.

Bu işletmelerde servis edilen bulgur pilavı, canlı tonlarıyla sadece gözünüzü okşamakla kalmıyor, aynı zamanda ilk kaşıkta damak tadınıza da hitap ediyor. Ancak ne kadar uğraşırsanız uğraşın, evde hazırladığınız bulgur pilavı hiçbir zaman bu mutfak şaheseriyle boy ölçüşemiyor. Ama size vereceğimiz bu tarifle artık siz de lokanta usulü bulgur pilavı yapabileceksiniz.

Peki, bu pilavın lezzetini veren sırlar nelerdir? İşte size evde kolayca yapabileceğiniz, bol sebzeli, lokanta usulü bulgur pilavı tarifi.

Lokanta Usulü Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır? Evde Lokanta Usulü Bulgur Pilavı Tarifi

LOKANTA USULÜ BULGUR PİLAVI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Lokanta usulü bulgur pilavı tarifi için malzemelerimiz 6 kişiliktir. Bu tarifi hazırlamak için toplam 30 dakika size yetecektir. Bunun 10 dakikası hazırlık, 20 dakikası da pişirme süresi olacaktır. Siz de lezzetli canlı görünüşlü Lokanta usulü bulgur pilavı yapmak istiyorsanız bazı malzemelere ihtiyacınız olacak. Bu yüzden lokanta usulü bulgur pilavı yapmak için aşağıdaki malzemeleri hazırlamanız gerekiyor:

  • ·        1 su bardağı kadar pilavlık bulgur
  • ·        1 adet orta boy soğan
  • ·        1 adet kırmızı kapya biber
  • ·        2 adet sivri biber
  • ·        2 adet olgun domates
  • ·        1 yemek kaşığı tereyağı
  • ·        3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • ·        1 yemek kaşığı domates salçası
  • ·        2 su bardağı sıcak su
  • ·        1 çay kaşığı tuz
  • ·        1 çay kaşığı karabiber
Lokanta Usulü Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır? Evde Lokanta Usulü Bulgur Pilavı Tarifi

LOKANTA USULÜ BULGUR PİLAVI NASIL YAPILIR?

Malzemeleri hazırladıysanız şimdi lokanta usulü bulgur pilavının yapımına geçelim. Bu leziz pilavı yapmak için aşağıdaki adımları takip edin:

  • ·        Öncelikle pilavlık bulguru bol ılık su ile yıkayın ve daha sonra süzgece alın.
  • ·        Soğanı soyun ve küçük küçük doğrayın. Biberleri yıkayın, çekirdeklerini çıkarın ve küçük küçük doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyun ve rendeleyin.
  • ·        Geniş bir tencereye sıvı yağı koyun ve ısıtın. Yağ kızdığında soğan ve biberleri ilave edin ve sürekli karıştırarak kavurun.
  • ·        Sebzeler yumuşayınca tereyağını ve domates salçasını ilave edin ve kavurmaya devam edin.
  • ·        Son olarak bulguru, tuzu ve karabiberi ekleyin ve bir dakika daha kavurun.
  • ·        Sıcak suyu tencereye ilave edin ve karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve kaynamasını bekleyin.
  • ·        Su kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve pilavın suyunu çekmesini bekleyin. İşte lokanta usulü bulgur pilavınız hazır.
Lokanta Usulü Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır? Evde Lokanta Usulü Bulgur Pilavı Tarifi

LOKANTA USULÜ BULGUR PİLAVININ PÜF NOKTALARI

Her yemeğin bir püf noktası vardır. Onlara dikkat ederek yemeğin lezzetini iki katına çıkarabilirsiniz. Lokanta usulü bulgur pilavının lezzetli olması için şu püf noktalarına dikkat edin:

  • ·        Bulguru yıkadıktan sonra süzgeçte bekletin. Böylece bulgurun fazla su çekmesini önlersiniz.
  • ·        Sebzeleri mümkün olduğunca küçük küçük doğrayın. Böylece pilavın içinde eriyip, lezzet verirler.
  • ·        Domates salçasını kavurun. Böylece salçanın ekşiliği giderilir ve pilava renk verir.
  • ·        Sıcak su kullanın. Böylece pilavın pişme süresi kısalır ve bulgurun tane tane olmasını sağlarsınız.
  • ·        Pilavı demlemeyi unutmayın. Böylece pilavın kıvamı tam olur ve lezzeti artar.
Lokanta Usulü Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır? Evde Lokanta Usulü Bulgur Pilavı Tarifi

LOKANTA USULÜ BULGUR PİLAVI NASIL SERVİS EDİLİR?

Lokanta usulü bulgur pilavını sıcak olarak servis edebilirsiniz. Yanına turşu, cacık, yoğurt ya da salata çok yakışır. Bunun yanında etli, tavuklu ya da sebzeli yemeklerin yanında da bulgur pilavı sunabilirsiniz.

31 Oca 2024 - 21:32 - Yaşam

Mahreç  Murat Teker



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yenidevir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yenidevir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yenidevir Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yenidevir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.