Metrika

Yandaş medya, vatandaşa sağlığı için kırmızı eti az tüketmeyi öneriyor!

Türkiye'de yüksek enflasyon vatandaşın belini bükerken, düşen alım gücü nedeniyle de gıda ve beslenme konusundaki yetersizlik iyice baş gösterdi. Her şeyin fiyatının ateş pahası olduğu şu günlerde, yandaş medya halkın yanında olmak yerine vatandaşa sağlık gerekçeleri sunarak kırmızı eti az tüketmesini öneriyor.

Yandaş medya, vatandaşa sağlığı için kırmızı eti az tüketmeyi öneriyor!
Yandaş medya, vatandaşa sağlığı için kırmızı eti az tüketmeyi öneriyor!
Haber albümü için resme tıklayın

Kuşbaşı et fiyatının 600 liraya, kıymanın kilogram fiyatının 500 liraya dayandığı bugünlerde vatandaş, ne yapacağını şaşırmış durumda. Bir ekmeği 10 liraya alabilen vatandaşa bir de hükümete yakın medya tarafından alay eder gibi sağlık açısından kırmızı etten uzak durması tavsiye ediliyor.

"Uzmanlar sağlık riskleri bakımından kırmızı etten uzak durulmasını tavsiye ediyor" denilen haberin içeriğinde, balık tüketiminin kolon ve rektum kanseri riskini azalttığı, günde en az 4 porsiyon meyve tüketilmesi gerektiği, mevsim meyvelerinin tercih edilmesinin faydalı olacağı da yer alıyor.

Ancak yandaş medyanın birçoğunda yenmesi gerekenler değil çok tüketildiğinde riskli olabilecek kırmızı etten uzak durulması başlığa çıkarılarak haber veriliyor.

Haberin dayanağı olan uzman ise Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Nilüfer Avcı. Avcı'nın verdiği bilgilerin yüzde 90'ında tüketilmesi tavsiye edilen gıdalar yer alıyor. Avcı'nın sağlıklı bir yaşam için tavsiye ettiği beslenme şekli şöyle:

Yandaş medya, vatandaşa sağlığı için kırmızı eti az tüketmeyi öneriyor!

"MÜMKÜNSE HAFTADA ÜÇ KEZ BALIK TÜKETİLMELİ"

"Haftada bir, mümkünse iki ya da üç kez balık tüketilmelidir. Yapay tatlandırıcı içeren tüm içeceklerden uzak durulmalı. Özellikle semizotu ve ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzeler, antioksidan etki gösteren betakaroten ve lutein açısından zengindir. Kuarsetin tam bir antioksidan, antiinflamatuvar ve antialerjik etkiye sahiptir. Ek olarak antikanserojen kansere karşı koruyucu etkisi unutulmamalıdır. Kuarsetin daha çok soğan, elma ve karabuğdayda daha az miktarda da brüksel lahanası, lahana ve kuruyemişlerde bulunur. Domates, bir antioksidan olan likopen kaynağıdır. Ek olarak karoten ve vitamin E içerir. Likopen prostat ve akciğer kanserine karşı koruyucu özellik gösterir."

Yandaş medya, vatandaşa sağlığı için kırmızı eti az tüketmeyi öneriyor!

"DOĞADAKİ BİRÇOK BESİN KAYNAĞI İNSANIN GELİŞİMİ İÇİN GEREKLİDİR"

"Polifenol tüketimi, kanser vakaları ve kalp ve damar hastalıklarına bağlı ölümlerin görülme sıklığını azaltır. Soğan ve sarmısak bolca tüketilmelidir. Soğan ve sarımsak güçlü bir karsinojen olan nitrozaminleri bloke ederek bizleri kansere karşı korur. Brokoli özellikle prostat kanserine karşı koruyucu rolü olan glukorafanin içerir. Kırmızı üzüm bolca resveratrol içerir. Resveratrol kansere karşı koruyucu özellik gösterirken kanser hücrelerinin büyümesini de önler. Ahududu, çilek ve yaban mersini gibi orman meyveleri antikanserojen olan elarjik asitten zengin meyvelerdir. Elarjik asit kiraz, armut, elma ve kivide de bulunur. Doğadaki birçok besin kaynağı insanın gelişimi için gereklidir."

29 Oca 2024 - 08:55 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yenidevir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yenidevir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yenidevir Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yenidevir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Korkan Namerttir - Kendileri bol bol zıkımlansın biz yemesekde olur

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ocak 19:16