27 Mayıs Salı günü Kanal D ekranlarında yayınlanan Gelinim Mutfakta’da günün tatlısı Vişneli Ankara Sarması oldu. Görünümüyle iştah kabartan, lezzetiyle puanları toplayan tarif merak konusu. İşte adım adım yapımı...
Yarışmanın yıldız tatlısı: Vişneli Ankara Sarması
Gelinim Mutfakta’nın 27 Mayıs tarihli bölümünde haftanın ikinci gününe damga vuran tatlı Vişneli Ankara Sarması oldu. Pratik malzemelerle hazırlanan ve sunumuyla göz dolduran bu tatlı, izleyiciler tarafından “nasıl yapılır?” sorusuyla aranmaya başladı.
İşte evde kolayca deneyebileceğiniz vişneli ve krem şantili Ankara Sarması tarifi.
Vişneli Ankara Sarması Malzemeleri
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- Yarım çay kaşığı damla sakızı
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Tabanı için:
- 1,5 paket kakaolu bisküvi
Üzeri için:
- 1 paket krem şanti
- Yarım su bardağı süt
- Ceviz içi
- (isteğe bağlı olarak vişne taneleri)
Vişneli Ankara Sarması Nasıl Yapılır?
Adım 1:
Öncelikle kakaolu bisküvileri rondodan geçirin. Büyük boy dikdörtgen bir borcama eşit ve sıkı şekilde yayarak tatlının tabanını oluşturun.
Adım 2:
Bir tencereye 1 litre süt, un ve toz şekeri alın. Kısık ateşte çırparak pişirin. Kaynamaya başlayınca kıvam alacaktır.
Adım 3:
Koyulaşan muhallebiye tereyağı, vanilya ve damla sakızı ekleyin. Karıştırarak ocaktan alın. Hafif ılındıktan sonra bisküvili tabanın üzerine eşit şekilde yayın.
Adım 4:
Krem şantiyi ayrı bir kapta yarım su bardağı soğuk süt ile çırparak hazırlayın. Krem şantiyi muhallebinin üzerine düzgün bir tabaka halinde yayın.
Adım 5:
Tatlıyı 1-2 saat buzdolabında soğutun. Ardından eşit kare veya dikdörtgen parçalara ayırın. Her parçanın içine bir miktar ceviz ve isteğe göre vişne koyup dikkatlice rulo şeklinde sarın.
Adım 6:
Tatlılarınızı servis tabağına alın. Üzerine biraz vişne sosu veya pudra şekeri serpiştirerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun