Gelinim Mutfakta 2 Mayıs bölümü izleyicileri ekran başına kilitledi. Yarışmada günün tarifi Maraş Sarması oldu. Evde kolayca yapabileceğiniz Maraş Sarması tatlısı hem görüntüsüyle hem lezzetiyle dikkat çekti.

Kanal D ekranlarında yayınlanan Gelinim Mutfakta programının 1615. bölümünde Maraş Sarması tarifi öne çıktı. Cuma günü haftanın finali yapılırken 4 gelin, 4 kayınvalide için kolları sıvadı. Günün tatlısı olarak hazırlanan şerbetli Maraş Sarması, izleyenler tarafından "Evde Maraş Sarması nasıl yapılır?" sorusuyla yoğun şekilde aratılıyor.

Yaz ortasında kış masalı! Antalya’da kar yağışı şaşırttı
Yaz ortasında kış masalı! Antalya’da kar yağışı şaşırttı
İçeriği Görüntüle

Gelinim Mutfakta 2 Mayıs Maraş Sarması Tarifi ve Malzemeler:

  • 10 adet baklavalık yufka
  • 200 gram ince kıyılmış ceviz
  • 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su

Maraş Sarması Nasıl Yapılır? (Adım Adım Tarifi)

  1. Baklavalık yufkalardan birini tezgaha serin ve üzerine eritilmiş tereyağı sürün.
  2. Yufkanın geniş kısmını oklavaya sarın, diğer kısmına ceviz serpin.
  3. Yufkayı oklavayla tamamen sarıp iki yanından büzerek şekil verin.
  4. Oklavayı çıkarın ve yufkayı ikiye kesip gül şekli verin.
  5. Şekillendirdiğiniz Maraş Sarmalarını 150 derece fırında 30 dakika pişirin.
  6. Şerbet için toz şeker ve suyu karıştırıp kaynatın, sıcak tatlının üzerine dökün.

Afiyet olsun! Bu tatlı hem kolay hem de sofranıza şıklık katacak!

Kaynak: Yeni Devir