Gelinim Mutfakta 2 Mayıs bölümü izleyicileri ekran başına kilitledi. Yarışmada günün tarifi Maraş Sarması oldu. Evde kolayca yapabileceğiniz Maraş Sarması tatlısı hem görüntüsüyle hem lezzetiyle dikkat çekti.
Kanal D ekranlarında yayınlanan Gelinim Mutfakta programının 1615. bölümünde Maraş Sarması tarifi öne çıktı. Cuma günü haftanın finali yapılırken 4 gelin, 4 kayınvalide için kolları sıvadı. Günün tatlısı olarak hazırlanan şerbetli Maraş Sarması, izleyenler tarafından "Evde Maraş Sarması nasıl yapılır?" sorusuyla yoğun şekilde aratılıyor.
Gelinim Mutfakta 2 Mayıs Maraş Sarması Tarifi ve Malzemeler:
- 10 adet baklavalık yufka
- 200 gram ince kıyılmış ceviz
- 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı su
Maraş Sarması Nasıl Yapılır? (Adım Adım Tarifi)
- Baklavalık yufkalardan birini tezgaha serin ve üzerine eritilmiş tereyağı sürün.
- Yufkanın geniş kısmını oklavaya sarın, diğer kısmına ceviz serpin.
- Yufkayı oklavayla tamamen sarıp iki yanından büzerek şekil verin.
- Oklavayı çıkarın ve yufkayı ikiye kesip gül şekli verin.
- Şekillendirdiğiniz Maraş Sarmalarını 150 derece fırında 30 dakika pişirin.
- Şerbet için toz şeker ve suyu karıştırıp kaynatın, sıcak tatlının üzerine dökün.
Afiyet olsun! Bu tatlı hem kolay hem de sofranıza şıklık katacak!