Yeni sezona güçlü bir kadroyla girmeyi hedefleyen Fenerbahçe, golcü transferi için Manchester United’a göz dikti. Edin Dzeko’nun ayrılığı sonrası rota Rasmus Hojlund’a çevrildi. Sportif direktör Mario Branco’nun İngiltere’ye giderek masaya oturacağı öğrenildi.

Fenerbahçe, golcü transferi için harekete geçti

Teknik direktörlüğe Jose Mourinho’nun gelmesiyle transferde vites yükselten Fenerbahçe, hücum hattını dünyaca ünlü bir golcüyle güçlendirmek istiyor. Sezon sonunda Edin Dzeko ile yollarını ayırması beklenen sarı-lacivertliler, Manchester United'da beklentilerin altında kalan Rasmus Hojlund'u radarına aldı.

Branco, transfer için İngiltere’de

Fenerbahçe'nin Sportif Direktörü Mario Branco’nun İngiltere’ye giderek Manchester United yetkilileriyle görüşmelere başladığı ifade ediliyor. Hedefte, kiralık transfer formülüyle Hojlund’u kadroya katmak var. Finansal şartların henüz netleşmediği bildiriliyor.

Hojlund beklentilerin altında kaldı

22 yaşındaki Danimarkalı santrfor, 2023-2024 sezonunda Manchester United formasıyla 31 Premier League maçına çıkmasına rağmen sadece 4 gol atabildi. İngiliz basını, bu performansın ardından Hojlund’un “gönderilecek oyuncular listesine” eklendiğini yazdı.

Old Trafford'da istenilen patlamayı yapamayan Hojlund’un, Türkiye’ye sıcak bakabileceği konuşuluyor. Transfer gerçekleşirse bu hamle, Mourinho'nun elini hücum hattında fazlasıyla güçlendirecek.

Dursun Özbek Osimhen'e gelen teklifi açıkladı! Kesin karar önümüzdeki hafta
Dursun Özbek Osimhen'e gelen teklifi açıkladı! Kesin karar önümüzdeki hafta
İçeriği Görüntüle

Jose Mourinho faktörü devrede

Fenerbahçe’nin bu transferdeki en büyük kozlarından biri, kuşkusuz Jose Mourinho. Kariyeri boyunca dünya yıldızlarıyla çalışan teknik adamın, Avrupa çapında marka değeri taşıyan bir santrfor talep ettiği biliniyor. Hojlund transferi, Mourinho’nun sistemine de uygun bir profil olarak öne çıkıyor.

Kaynak: Haber Merkezi